Uutiset

Syksyn ylioppilaskirjoituksissa rento meininki

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkoivat maanantaina pitkän vieraan kielen kuuntelulla.

Hiltissä evakossa olevat Kaurialan lukion oppilaat palasivat Erottajakadulle vanhaan tuttuun kielistudioon kuuntelemaan englannin kokeen.

– Tämä talo on nyt rauhallisempi ylioppilaskirjoituksiin kuin Hilti, kertoi Kaurialan lukion vs. rehtori Arja Aalto-Laaksonen.

Samaa mieltä olivat myös englannin kirjoittavat Jani Kilkka ja Juha Lehtola.

Englannin uusiva Jani Kilkka kertoi, että viime keväänä kirjoittaminen oli epämiellyttävää, koska kaikki eivät mahtuneet kielistudioon ja osan porukan piti kuunnella kielten kuuntelut luokassa.

– Kielistudiossa on hyvä kirjoittaa, kun sinne ei kuulu mitään. Luokassa kuunnellaan kaiuttimista ja siinä ei pysty samalla tavalla keskittymään, Kilkka arvioi.

Rehtori Arja Aalto-Laaksonen silti huolehti kirjoitusten aikana, ettei kielistudioonkaan synny häiriötekijöitä kirjoittajien harmiksi. Oman talon remonttimiehet eivät saaneet pitää meteliä, ja naapurissa lehtienlakaisukoneella ajaneelta mieheltä käytiin pyytämässä, voisiko hän pitää pienen tauon, kun toinen ryhmä aloittaa kuuntelun.

Helpompi kuin kevään koe

Jani Kilkan mielestä syksyn englannin kuuntelu oli helpompi kuin kevään vastaava koe. Myös ylioppilaskirjoitukset hajauttaneen Juha Lehtolan mielestä koe oli ok, lukuunottamatta yhtä tarinaa, jonka pojat kertoivat olleen vaikea.

– En ymmärtänyt kaikkia sanoja siinä toisessa tarinassa, Lehtola kertoi.

Kilkan ja Lehtolan mielestä syksyn ylioppilaskirjoituksissa on rennompi meininki kuin keväällä.

– Syksyn kirjoitukset tulevat nopeammin, mutta nyt ei ole samanlaista hössötystä kuin keväällä. Ainakin minulle se on parempi, englannista viime keväänä reputtanut Kilkka mietti.

Englannin kirjoittajia Kaurialan lukiossa on yhteensä 33. Kaurialan lukiossa ylioppilaskirjoituksiin osallistuu 60 oppilasta, joista suurin osa on hajauttanut kirjoituksensa.

Päivän lehti

2.6.2020