Uutiset

Sylvester Stallone lupailee Rambon paluuta

Näyttelijä Sylvester Stallone suunnittelee Rambo-elokuvasarjalle neljättä osaa. Vihainen Vietnamin sodan veteraani oli 1980-luvulla melkoinen elokuvateatterien kassamagneetti.

Muskelikimppu Rambo on ollut sangen tärkeä hahmo myös näyttelijä Stallonelle, jonka meriitteihin lukeutuvat lisäksi muun muassa Rocky-nyrkkeilyelokuvat.

Stallone, 58, pitää Rambo IV:n toteutumista jopa todennäköisenä.

– Keitto kiehuu jo. Olen ollut mukana uuden Rambon tekemiseen liittyvissä tapaamisissa, ja hyvältä näyttää. Saa sitten nähdä, minkälaisiin ratkaisuihin me päädymme, Stallone toteaa arvoituksellisesti.

STT-DPA

Tyhmyydestä sakotetaan

Patrick Lawler koki vielä toisen järkytyksen sen jälkeen, kun hänen hammassärkynsä syyksi paljastui kitalakeen iskeytynyt naula. Naulan poistoleikkaus nimittäin maksoi miehelle 100 000 dollaria (77 000 euroa). Hänellä ei myöskään ollut vakuutusta, joka korvaisi kulut.

Rakennusmies Lawler oli ampunut naulan kitalakeensa itse naulapyssyllä pari viikkoa sitten. Kuusi päivää myöhemmin hän meni hammaslääkärille valittamaan hammassärkyä, jolloin röntgenkuva paljasti kahdeksan tuuman naulan lävistäneen kitalaen ja menneen vain muutaman millimetrin silmän ohi hänen aivoihinsa.

Potilas kiidätettiin saman tien sairaalaan, jossa naula poistettiin hänen päästään kuusituntisessa leikkauksessa. Nyt Lawler voi jo hyvin.

– Yritän tavallani ajatella, että tätä ei tapahtunut, Lawler kertoi.

STT-DPA

Kantritähtikirjailija Teksasin kuvernööriehdokkaaksi

Tunnettu teksasinjuutalainen kirjailija ja country-tähti Kinky Friedman lähtee mukaan kilpailuun osavaltion kuvernöörin paikasta. Hurtista huumoristaan tunnetulla Friedmanilla on selkeät perusteet lähdölleen mukaan vuoden 2006 kuvernöörikisaan.

– Haluan kuvernööriksi, koska tarvitsen lisää kaappitilaa, Friedman sanoi uutistoimisto Reutersin puhelinhaastattelussa.
Friedman on tullut tunnetuksi muun muassa Texas Jewboys -yhtyeen keulahahmona sekä lukuisten omaperäisten rikosromaanien kirjoittajana. Juutalaisesta kotitaustasta huolimatta cowboy-kulttuuri ja Teksasin historia ovat lähellä Friedmanin sydäntä.

– Haluan palata aikaan, jolloin cowboyt kaikki lauloivat ja heidän hevosensa olivat älykkäitä, Friedman sanoi Reutersille.

Kuvernööriehdokkaana Friedman yrittää seurata näyttelijä Arnold Schwarzeneggerin ja showpainija Jesse Venturan jalanjälkiä. Schwarzenegger valittiin Kalifornian kuvernööriksi vuonna 2003 ja Ventura Minnesotan kuvernööriksi vuonna 1998.

Politiikantuntijoiden mukaan liberaalilla Friedmanilla ei ole minkäänlaisia mahdollisuuksia voittoon republikaanien hallitsemassa Teksasissa. Asiantuntijoiden mukaan kuvernöörin valinta tapahtuu käytännössä jo republikaanien esivaalin yhteydessä.

Teksasin kuvernöörin paikka on ollut hyvä ponnahduslauta Yhdysvaltain politiikan korkeimmalle huipulle, sillä ennen nykyistä kuvernööriä Rick Perryä osavaltiota johti nykyinen presidentti George W. Bush.

Suomalaislukijat ovat voineet tutustua Kinky Friedmanin tuotantoon muun muassa romaanien Elvis, Jeesus ja Coca-Cola sekä Herra varjele John Waynea välityksellä.

STT-Reuters

Sarjiskunkku Stan Lee voitti oikeudessa

Sarjakuvan konkari, Hämähäkkimies-hahmon luoja Stan Lee taitaa rikastua pian muhkeasti. New Yorkissa pidetyn oikeudenkäynnin tuomari teki päätöksen, jonka mukaan Marvel Enterprises -yhtiö on jättänyt maksamatta piirtäjälle kuuluvia palkkioita.

Tuomari päätti, että 82-vuotiaalle Leelle kuuluu kymmenen prosentin osuus Hämähäkkimiehen ja eräiden muiden hahmojen tuotosta seitsemältä viime vuodelta. Leen asianajaja laski, että sarjisguru saattaa netota päätöksellä kymmeniä miljoonia dollareita.

Tuomioistuimen mukaan esimerkiksi ensimmäinen Hämähäkkimies-elokuva toi Marvelille yli 50 miljoonaa taalaa.

– Olen kiitollinen oikeuden päätöksestä. Olen kuitenkin syvästi kiintynyt Marveliin ja sen väkeen, joten pahoittelen vilpittömästi, että tilanteen täytyi mennä näin pitkälle, Lee muotoili.

Marvel ilmoitti, että se aikoo noudattaa oikeuden päätöstä.
Stan Lee toi kynänsä Marvelin palvelukseen jo vuonna 1939. Hän saa vuonna 1998 tehdyn sopimuksen perusteella Marvelilta miljoonan dollarin vuositulot.

Ikinuori Lee johtaa nykyisin POW! Entertainment Inc. -yritystä. Piirtäjä kehittelee edelleen uusia sarjakuvahahmoja.

STT-Reuters

Päivän lehti

13.7.2020