Uutiset

Synkeät sävelet kantautuvat Japaniin

Syvissä vesissä kutevat ja vaanivat isot kalat. Kun hämeenlinnalainen bändi Dead in the Water keskiviikkona 2.5. julkaisee ensimmäisen täyspitkän albuminsa, lätty ilmestyy saataville sekä kotimaassa että ulkomailla. Ulkomailla tosin pari päivää myöhemmin, maanantaina 7.5.

Mutta missä ulkomailla, siitä bändi ei ole itsekään täysin selvillä.

– Ainakin sitä on saatavilla Japanissa ja Yhdysvalloissa. Ja Hämeenlinnassa, myhäilevät Dead in the Waterin laulaja Marko Lönnqvist ja rumpali Riku Tynkkynen.

Levityksen salaisuus on läjä vanhoja kontakteja. Bändi perustettiin alkujaan jo vuonna 2000, mutta nykyisen ilmeensä kokoonpano löysi pari vuotta sitten, kun uusi rumpali Tynkkynen liittyi joukkoon.

Marko Lönnqvistin mukaan tuoretta levyä Echoes… in the ruins synnytettiin pitkään ja kivuliaasti. Uusia kappaleita tehtäessä bändin musiikkityyli hiljalleen hidastui ja synkistyi entisestään. Jos musiikki ennen oli ”kallellaan punkiin”, kallistuskulma vääntyi nyt ”enemmän metallin suuntaan”.

Dead in the Wateria on luonnehdittu doom metaliksi, mutta Tynkkynen ja Lönnqvist eivät pidä tästä määrittelystä.

– Itse emme seiso sen takana, mutta emme olekaan objektiivisia, Lönnqvist huomauttaa.

– Enemmän me kuitenkin nykyään doomia olemme kuin punkia.

Levynjulkaisukeikkaa ei tällä kertaa ole, mutta bändi arvelee soittavansa kotikaupungissaan syksyllä.

Levynjulkaisua ei silti jätetä juhlimatta.

– Menen kauppaan ja ostan meidän levyn, Riku Tynkkynen murjaisee. (HäSa)

Dead in the Wateria pääsee kuulemaan nettiradio Radio Noisella torstaina 26.4. kello 18 osoitteessa radio.noise.fi. Seuraava keikka on 2.6. Oulussa.

Päivän lehti

26.5.2020