fbpx
Uutiset

Synnytysosastolle odotetaan vilkasta syyskesää

Vuoden kiireisin aika Kanta-Hämeen keskussairaalan synnytysosastolla on käsillä. Vs. osastonhoitaja Pirjo Koskela kertoo, että viime vuosina vilkkaimmat kuukaudet ovat ajoittuneet elo-syyskuulle.

-Ennen maaliskuu oli sellainen vilkkaampi kuukausi, nyt ainakin kaksi viimeisintä vuotta on painottunut syksylle, hän sanoo.

Varsinainen tilastopiikki ajoittuu syyskuulle, jolloin osastolle odotetaan 160:tä synnyttäjää. Keskimäärin synnytyksiä on kuukaudessa 130-140.

Koskela kuitenkin vakuuttaa, että jokaiselle synnyttäjälle löytyy oma paikka myös keskimääräistä vilkkaampina kuukausina.

– Kyllä voi ihan turvallisin mielin tulla synnyttämään, ei tarvitse omaa varapatjaa hankkia, hän naurahtaa.

Viime vuosi keskussairaalan synnytysosastolla oli kokonaisuudessaan ennätyksellisen vilkas, synnytyksiä oli noin 1 770 kappaletta. Tällä hetkellä tuosta tahdista ollaan hieman jäljessä.

Kaikkinensa osastolla on pärjätty ennätyksellisen vauvabuumin keskellä hyvin. Kiireet vaihtelevat paljon päivästä ja viikosta toiseen: toisinaan tulee ahdasta, kun taas toisinaan tilaa riittäisi useammallekin synnyttäjälle.

-Eivät ne synnyttäjät tule ajanvarauksella. Välillä synnyttäjiä joudutaan sijoittamaan ylipaikoille vuodeosaston puolelle ja saleihin joutuu jonottamaan, välillä on hyvinkin hiljaista.

-Jokainen on kuitenkin oman paikkansa löytänyt. (HäSa)

Lue aiheesta lisää torstain Hämeen Sanomista.

Menot