fbpx
Uutiset

Synnytyssairaala Naistenklinikka evakuoitiin tulipalon vuoksi, kukaan ei loukkaantunut: "Siinä mielessä homma on mennyt hyvinkin rauhallisesti"

Päivystävän palomestarin mukaan tulipalo syttyi Naistenklinikan roskakuilussa. Jälkisammutustyöt jatkuvat pitkälle sunnuntai-iltaan.
Naistenklinikalla syttyi tulipalo Helsingin Meilahdessa sunnuntaina. Kukaan ei loukkaantunut. Kuva: Markku Uhari/Maps4News
Naistenklinikalla syttyi tulipalo Helsingin Meilahdessa sunnuntaina. Kukaan ei loukkaantunut. Kuva: Markku Uhari/Maps4News

Suomen suurimpiin synnytyssairaaloihin lukeutuva Naistenklinikka jouduttiin Helsingissä evakuoimiaan sunnuntai-iltana tulipalon vuoksi.

Palohälytys tuli Helsingin pelastuslaitokselle illalla puoli seitsemän jälkeen.

Päivystävä palomestari Timo Ustinov Helsingin pelastuslaitokselta kertoo, että raju palo syttyi Naistenklinikan jätekuilussa. Palo saatiin kuitenkin pian sammumaan.

– Jälkisammutus- ja raivaustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Se on vaikea paikka, siellä oli paljon jätettä ja tavaraa, sanoo Ustinov.

Paikalla oli illalla lukuisia pelastuslaitoksen yksiköitä. Kukaan ei loukkaantunut palossa tai evakuoinnissa.

– Siinä mielessä homma on mennyt hyvinkin rauhallisesti, sanoo Ustinov.

Kymmeniä evakuoitiin

Naistenklinikan evakuoinnissa rakennuksesta poistui Ustinovin mukaan useita kymmeniä ihmisiä.

Jotkut vanhemmat joutuivat pitämään vastasyntynyttä lastaan sylissään ulkona. Evakuointia kuitenkin Ustinovin mukaan helpotti hieman se, että sää oli suopea.

Hänen tiedossaan ei sunnuntai-iltana ollut, että joku potilaista olisi jouduttu evakuoimaan kesken synnytyksen.

Illalla kahdeksan jälkeen niitä rakennuksen osia, jossa savua ei enää ollut, oli saatu jo takaisin käyttöön ja ihmiset pääsivät palaamaan sisälle.

Pelastushenkilöstön kannalta työskentelytilat ovat Helsingin Meilahdessa sijaitsevassa sairaalassa ahtaat. Sen vuoksi Ustinov arvioi jälkisammutustöiden vievän vielä illalla useita tunteja.

– Kyllä tässä töitä vielä riittää.

Naistenklinikalta ei ehditty kommentoimaan tilannetta sunnuntai-iltana kahdeksan jälkeen.

Juttua päivitetty 11.8. kello 21.05: Grafiikkaa korjattu ja hälytyksen ajankohta lisätty.

Menot