fbpx
Uutiset

Syöpään sairastunut Sari Essayah sai helpottavia uutisia – pystyy jatkamaan kristillisdemokraattien johdossa

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on toipunut hyvin rintasyöpäleikkauksesta. Kuva: Kimmo Brandt/compic/arkisto
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on toipunut hyvin rintasyöpäleikkauksesta. Kuva: Kimmo Brandt/compic/arkisto

Rintasyöpään sairastunut Sari Essayah hakee jatkokautta kristillisdemokraattien puheenjohtajana tulevana viikonloppuna pidettävässä puoluekokouksessa Oulussa.

– Olen tänään saanut hyviä uutisia siitä, että leikkaus onnistui eikä syöpä ole levinnyt, hän viestitti maanantaina puolita päivin.

Hän kertoi, että leikkauksesta toipuminen on edennyt hyvin. Jatkohoitoja arvioidaan myöhemmin, ja ne alkavat syksyllä.

Essayah palaa eduskuntatyöhön suunnitellusti istuntokauden alussa syyskuussa.

Puheenjohtaja Sari Essayah jäi elokuun alussa kahden viikon sairauslomalle sen jälkeen, kun rintasyöpädiagnoosi oli heinäkuun lopussa varmistunut. Hän kertoi harkitsevansa sairausloman aikana, tavoitteleeko enää jatkokautta puolueen puheenjohtajana.

– Olen sairaslomani aikana saanut tuhannet rohkaisevat ja kannustavat viestit, myös aivan tuntemattomilta ihmisiltä. Tiedän suuren joukon ihmisiä rukoilleen puolestani. Lämmin kiitos kaikesta tuesta, Essayah kirjoittaa tiedotteessaan.

Sari Essayah on johtanut kristillisdemokraatteja vuodesta 2015. Aiempi puheenjohtaja Päivi Räsänen johtaa nykyään kristillisdemokraattien eduskuntaryhmää.

Päivi Räsänen arvioi Lännen Medialle, että näiden tietojen valossa Sari Essayahin terveydentila näyttää tosi hyvältä.

– Olen tosi iloinen. Luotan siihen, että hän tulee varmasti tästä toipumaan, Räsänen sanoi.

“Työnjaosta ei ole sovittu”
Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman kertoi olevansa helpottunut Essayahin ilmoituksesta olla käytettävissä jatkokaudelle. Östman ilmoitti samalla lupautuneensa itse ehdolle puolueen varapuheenjohtajaksi.

– Varapuheenjohtajana haluan osaltani auttaa Essayahia ja kristillisdemokraatteja menestymään kuntavaaleissa, Östman totesi tiedotteessaan.

Östman sanoi Lännen Medialle, ettei ole valintansa varalta kuitenkaan etukäteen sopinut työnjaosta Essayahin kanssa.

– Tiedämme, että puheenjohtajan taakka kaikissa vaaleissa on äärimmäisen raskas. Siinä olen valmis laittamaan itseäni likoon, että olen mukana auttamassa kenttätoiminnassa ja rekrytoimassa ehdokkaita kuntavaaleihin saadaksemme mahdollisimman hyvän vaalituloksen.

Essayahille ei ole ilmaantunut varteenotettavia haastajia puheenjohtajan paikalle. Sen sijaan varapuheenjohtajiksi on useita ehdokkaita.

Kolmannen kauden kansanedustaja Östman on aiemmin toiminut muun muassa eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja puoluesihteerinä. Häntä pidettiin yhtenä varteenotettavana ehdokkaana Essayahin seuraajaksi, jos tämä olisi joutunut sairauden takia luopumaan paikastaan.

Seuraavat kuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2021.

Juttua jatkettu Päivi Räsäsen ja Peter Östmanin kommenteilla.

Menot