Uutiset

Syöttökone Tampereelta

Syötöt ovat keskikenttämies Jarno Eräsen tärkein ase, mutta viimeisen parin viikon aikana hän on päässyt kahdesti myös maalin makuun. Molemmilla kerroilla rangaistuspotkusta.

-En tiedä, miksi se homma on jo useammassa joukkueessa minulle langennut. En kyllä muista, milloin olisin viimeksi missannut pilkun, Eränen pohtii.

-Nämä pari pilkkua ovat olleet samanlaisia, mutta muunlaisiakin tulee harjoiteltua. Aina ei viitsi samaa käyttää.

Ne maalit ovat olleet FC Hämeenlinnalle sarjapisteiden arvoisia. Joukkueen kuntokäyrä on nousussa, samoin Eräsen.

-Alkukausi oli henkilökohtaisesti pettymys, vaikka joukkue sai pisteitä. Panos ei ollut sitä mitä minä tai joukkue odotimme. Nyt on ollut sen näköistä kuin pitää.

Niin mies itse sanoo. Joukkuetoveri Mikko Kalervo mainosti jo kesäkuussa, että Eräsen hienoihin syöttöihin kannattaa kiinnittää huomiota, koska parhaimmillaan ne puhkovat vastustajan puolustuslinjan.

-Sen takia minut kai Hämeenlinnaan hommattiin. Täällä oli tämä rooli tarjolla, Eränen kommentoi.


Loikkari Hämeen sisällä

Eränen, 29, on FC Hämeenlinnan kokeneinta kaartia. TPV-kasvatti on tahkonnut Ykköstä paitsi kasvattajaseurassaan, myös toisessa tamperelaisjoukkueessa, PP-70:ssä.

Kun Eräsen sopimus tuli talvella julki, Futisforum-keskustelupalstan TPV-aktiivit mainostivat häntä taitavana mutta laiskanpuoleisena miehenä.

-No, semmoinen mainehan tässä on syntynyt. Sanotaan näin, että himoharjoittelija en ole koskaan ollut, Eränen myöntää.

-Useamman kerran olen liittynyt joukkueeseen vasta kesken kauden. Sekin on vaikuttanut asiaan, hän huomauttaa.

Muutama vuosi sitten liikuntaa tuli jalkapallon ulkopuolellakin enemmän, kun Eränen työskenteli postinjakajana.

Nykyisin hän on kuljetusalan yrittäjä ja asuu Kangasalla.

-Pälkäneen kautta ajaa Hämeenlinnaan kolmessa vartissa. Olen muutenkin viihtynyt hyvin. Halusin täksi kaudeksi vaihtelua ja uusia haasteita.

Mikäpä täällä on ollessa, kun Hämeenlinnassa pelataan jalkapalloa korkeammalla sarjatasolla kuin Tampereella!

-Se on todella erikoista, kun Tampereen kokoisessa kaupungissa ei Kakkosta korkeammalla pelata. Eikä pelata liigaa vielä vähään aikaan. Ilves kyllä panostaa, mutta Kakkosesta nouseminenkin on vaikeaa. Taitaa Seinäjoen porukka (SJK) hoitaa sen tänä vuonna.


Nälkäiset kemiläiset saapuvat

FC Hämeenlinnalla on nyt pohjalla kolme tappiotonta ottelua. Sarjasijoitus on seitsemäs, ja lähin takaa-ajaja Jippo on kuuden pisteen päässä. Melko turvallisilla vesillä siis.

-Seitsemän parhaan joukkoon edelleen tähdätään, ja siellä myös pysytään helposti, jos pelataan näin. Toisaalta en ole ihan tyytyväinen, jos ollaan seitsemänsiä ja on pelattu huonosti, Eränen linjaa.

Lauantaina Kaurialaan saapuu PS Kemi. Sarjataulukon toiseksi viimeisenä oleva joukkue on ollut Ykkösen kauden pahin alisuorittaja.

-Siellä vaihtui valmentaja, ja todennäköisesti pelaajistoonkin on tulossa uusia miehiä. Näyttöhaluja heillä on varmasti, joten ei ole varaa löysätä yhtään, Eränen ennakoi. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic