Uutiset

Syyrakki perää kaupungilta korvauksia hallinto-oikeudessa

Kaupungin ja Sara Syyrakin kiistaa ei ole vielä käyty loppuun.

Syyrakki jätti tiistaina valituksen hallinto-oikeuteen kaupunginhallituksen päätöksestä, jolla se hylkäsi hänen tekemänsä oikaisuvaatimuksen. Syyrakki vaati oikaisua päätökseen hänelle maksettavista korvauksista.

Hämeenlinna irtisanoi Syyrakin vuonna 2007 ympäristötoimen johtajan virasta vedoten mm. työpaikkakiusaamiseen. Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi päätöksen ja korkein hallinto-oikeus oli samoilla linjoilla.

Sara Syyrakki palasi kaupungin palkkalistoille vuoden alussa projektipäälliköksi.


Mikä vähentää korvausta?

Kaupunginhallitus päätti helmikuussa maksaa Syyrakille jäämättä jääneet ansiotulot noin kolmen vuoden ajalta. Niistä päätettiin kuitenkin vähentää Syyrakin tuona aikana muualta ansaitsemat tulot.

Kunnallisen viranhaltijalain mukaan tällainen tulojen vähentäminen on mahdollista, kun se koskee sellaista tuloa, jota viranhaltija ei olisi pystynyt ansaitsemaan virkaa hoitaessaan.

Kaupungin ja Syyrakin kiista koskee tätä. Sara Syyrakki muistuttaa, että hänellä on koko virka-aikansa ajan ollut sivutoimilupa ja hän on pitänyt eläinlääkärin praktiikkaa.

Syyrakin tulkinnan mukaan hän olisi ansainnut nuo tulot, vaikka olisi ollut virassakin. Kaupunki kuitenkin vähentää korvauksesta praktiikan tuoton lähes kokonaisuudessaan.

Lisäksi kaupunki on Syyrakin mielestä laskenut hänen tulojaan vääristä luvuista ja kaiken kaikkiaan viivytellyt korvausten maksamisessa.


Työpaikkakiusaamista?

Alunperin kaupunki päätti maksaa Syyrakille korvauksina vajaat 109 000 euroa kolmelta vuodelta. Kaupunki on myös velvoitettu korvaamaan hänen noin 18 000 euron oikeudenkäyntikulunsa.

Sittemmin kaupunki on päätynyt lisäämään korvausta noin 3 600 eurolla. Tämä ei kuitenkaan tyydytä Syyrakkia.

-Tämä lähenee mielestäni työpaikkakiusaamista, ettei mikään asia etene neuvotteluin, vaan aina joutuu menemään oikeuteen asti. Kysymys on lähes 10 000 eurosta. Se on yksityiselle ihmiselle iso raha, Sara Syyrakki harmittelee.

Ratkaisua hallinto-oikeudesta voidaan odotella vajaan vuoden kuluessa. Valitusten keskimääräinen käsittelyaika on noin kahdeksan kuukautta. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic