fbpx
Uutiset

Mies valmisteli pommi-iskua muslimeja vastaan Helsingin keskustaan - Oli tehnyt koeräjähteen ennen kiinni jäämistä

Oikeus on antanut liivijengi UB:lle jälleen lisäaikaa vastata sitä koskevaan kieltokanteeseen. Kuva: Jarno Juuti
Kuva: Jarno Juuti

Helsingin käräjäoikeudessa on torstaina alettu käsitellä syytettä, jonka mukaan mies valmisteli pommi-iskua Helsingin keskustaan.

Syyttäjän mukaan 22-vuotiaan miehen tarkoituksena oli iskeä uudenvuodenaattona 2018 väkijoukkoon, jossa on paljon ulkomaalaisia ja muslimeja. Syytteen mukaan mies ehti valmistaa koeräjähteen ennen kiinniottoaan lokakuussa 2018.

–  Lisäksi syytetty on ladannut internetistä materiaalia, jossa on ollut ohjeita pommin valmistamiseen sekä suunnitellut ottavansa tarvittavia aineksia pommiin työpaikaltaan, syytteessä sanotaan.

 

Syytetty on esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Hän kuitenkin myöntää valmistaneensa räjähteen ja puhuneensa humalassa sen räjäyttämisestä.

Esitutkinnassa mies on kertonut toivovansa, että eri kulttuurit ja uskonnot eivät olisi samassa paikassa. Hänen mielestään Euroopassa pitäisi olla “eurooppalainen kulttuuri”.

Väestötietojen mukaan miehellä ei ole Suomessa osoitetta. Käräjäoikeuden mukaan hänellä on oikeudenkäynnissä venäjän kielen tulkki. Helsingin Sanomien tietojen mukaan hän on asunut aiemmin Latviassa. Mies oli lokakuussa 2018 kiinniotettuna tai tutkintavankeudessa viikon ajan, minkä jälkeen hänet päästettiin vapaaksi.

Syyttäjä vaatii miehelle vankeusrangaistusta. Tuomio asiassa annetaan helmikuun loppupuolella.

 

Päivitetty kauttaaltaan 1.61. klo 12.51

Menot