fbpx
Uutiset

Syyte tapon yrityksestä hylättiin

Riihimäkeläisen miehen syytteet tapon tai törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, vahingonteosta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta hylättiin Riihimäen käräjäoikeudessa näytön puutteen vuoksi tiistaina.

Syytteen mukaan mies oli viime heinäkuussa aamuyöllä ampunut rikotun parvekkeen oven lasin läpi kaksi kertaa haulikolla kohti toisen miehen vuodetta. Ensimmäinen laukauksista osui vuoteen jalkopäähän, toinen pääpuoleen. Nukkumassa ollut mies heräsi meluun ennen ampumista ja ehti nousta sängyltä.

Syytetyn kämmenenjäljet löytyivät lasin rikkomisessa käytetyn lakatun parveketuolin pohjasta. Lisäksi ovenpielistä löytyi yksi sormenjälki, jonka jättäjää ei ole löydetty sekä tunnistuskelvottomia sormenjälkiä.

Kaksi todistajaa näki ampumisen jälkeen, kuinka paikalta poistui kaksi miestä. Yö oli kuitenkin hämärä, eivätkä he tunnistaneet miehiä, myös tuntomerkit olivat epämääräisiä.

Syytetty kiisti teon ja sanoi, ettei hänellä ole mitään motiivia. Hän piti mahdollisena, että olisi pitkän ryyppy- ja lääkkeiden käyttöputken aikana käynyt uhrin parvekkeella kolkuttelemassa, mutta kukaan ei avannut. Syytetty ja uhri tunsivat toisensa.

Oikeus hylkäsi syytteet, koska selvää näyttöä ei saatu. (HäSa)

Menot