Uutiset

Syyttäjä on valittanut Raaseporin tasoristeysonnettomuutta koskevasta tuomiosta

Apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan käräjäoikeus on katsonut virheellisesti, ettei kuorma-auton kuljettaja laiminlyönyt tieliikennelaissa säädettyä velvollisuuttaan varmistua siitä, ettei junaa ole tulossa
Syyttäjän valitus käsitellään Helsingin hovioikeudessa, jos oikeus myöntää asialle jatkokäsittelyluvan. Kuva: Joel Maisalmi

Syyttäjä on valittanut Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden lokakuussa antamasta Raaseporin tasoristeysonnettomuutta koskevasta tuomiosta.

Käräjäoikeus hylkäsi kuorma-autoa kuljettanutta varusmiestä vastaan nostetut syytteet kuolemantuottamuksista sekä liikenne- ja palvelusrikoksista. Kuorma-auton ja junan törmäys tapahtui 26. lokakuuta vuonna 2017. Onnettomuudessa kuoli kolme kuorma-auton kyydissä ollutta varusmiestä ja useita loukkaantui.

Jutun syyttäjänä toimivan apulaisvaltakunnansyyttäjän mukaan käräjäoikeus on katsonut virheellisesti, ettei kuorma-auton kuljettaja laiminlyönyt tieliikennelaissa säädettyä velvollisuuttaan varmistua siitä, ettei junaa ole tulossa. Onnettomuus tapahtui vaarallisessa tasoristeyksessä, jota lähestyttäessä auton rakenne voi kokonaan estää kuljettajaa näkemästä radalle.

Syyttäjän valitus käsitellään Helsingin hovioikeudessa, jos oikeus myöntää asialle jatkokäsittelyluvan.