fbpx
Uutiset

Syyttäjä vaatii vihreiden ex-kuntapoliitikolle vähintään 10 kuukauden ehdollista vankeutta

Syyttäjä vaatii vihreiden varavaltuutettuna Helsingissä toimineelle Saido Mohamedille vähintään kymmenen kuukauden ehdollista vankeutta törkeästä rahanpesusta. Syyte ajoittuu vuosille 2003-2013.

Rahanpesusyytteessä on kyse rikoksella hankituista 44 000 euron lapsilisistä. Mohamedin sisar tuomittiin kaksi vuotta sitten käräjillä törkeästä petoksesta, koska hän ei ollut ilmoittanut Kelalle lapsien muutosta ulkomaille eikä lapsilisien maksamista katkaistu.

Mohamed kertoi tuolloin oikeudessa nostaneensa sisarensa rahoja ja lähettäneensä niitä hänelle. Oikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä siitä, että sisar olisi saanut rahoja. Sisar kertoi oikeudelle, että hänen tietojensa mukaan Mohamed olisi käyttänyt rahat omaan opiskeluunsa.

Saido Mohamed ei ole kommentoinut asiaa STT:lle rikosepäilyjen aikana.

Syyttäjän mukaan Mohamed on ollut tietoinen varojen laittomasta alkuperästä ja pyrkinyt hankkimaan itselleen tai toiselle hyötyä rikollisella tavalla.

– Rikoksen kautta saatu omaisuus on erittäin arvokasta ja teko on jatkunut pitkään, syyttäjä perustelee haastehakemuksessaan.

Toissijaisesti syyttäjä vaatii hänelle rangaistusta törkeästä kätkemisrikoksesta.

Kuntapoliitikkona ja järjestöaktiivina tunnettu Mohamed on myös vuoden 2011 pakolaisnainen.

Asiasanat

Menot