Uutiset

Taantuma laajensi kesätyönhakijoiden ikähaitaria

Kilpailu kesätyöpaikoista käy yhä kovempana myös kansainvälisesti. Taantuma on rouhaissut osansa kesätyöpaikkojen tarjonnasta ulkomailla, mutta kiinnostus paikkoja kohtaan on jopa kasvanut.

Allianssin nuorisovaihtovastaava Tiina Hokkanen ja Pohjola-Nordenin nuorisoliiton projektivastaava Annika Forstén kertovat, että hakijoita paikkoihin löytyy nyt tavallista enemmän ikähaitarin yläpäästä.

– Esimerkiksi au pairiksi lähtee sellaisia ihmisiä, jotka eivät muunlaisessa työllisyystilanteessa lähtisi, Hokkanen kertoo.

Euroopanlaajuisessa Eures-palvelussa avoimet työpaikat ovat vähentyneet aikaisemmista vuosista huomattavasti, ja esimerkiksi Allianssin nuorisovaihto-ohjelmista Yhdysvaltojen työmahdollisuudet ovat poistuneet kokonaan.

– Siellä tilanne oli sellainen, ettei töitä ollut tosiaankaan mitenkään ylimääräisesti. Espanjan suhteen on myös aika rajoitettua, mitä mahdollisuuksia löytyy, Hokkanen kertoo.

– Toisaalta taas esimerkiksi Ison-Britannian työmahdollisuuksissa taantuma ei ole näkynyt ollenkaan, mikä on aika yllättävää, hän mainitsee.

Kesätyöpaikkoja Pohjoismaista välittävä Nordjobb tarjoaa tänä vuonna avoimia paikkoja yhtä paljon kuin aikaisemminkin, mutta taantuma näkyy valikoimassa siitä huolimatta.

– Islannissa työpaikat ovat vähentyneet huomattavasti, kun taas Norjassa paikat ovat jopa lisääntyneet, Forstén sanoo. (HäSa)

Lue aiheesta lisää tiistain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic