fbpx
Uutiset

”Taas me tehtiin maali!”

Ei savua ilman tulta. 

Kuusi ensimmäistä minuuttia savua nousi pelitossujen pohjasta ja pelaajien korvista.

Sitten roihahti Divarin salibandypelissä Steelersin ja Porin Karhujen välillä. 369 katsojaa nautti, valmentajat repivät peliverkkareitaan ja kotijoukkueen maalilaulunauhaa kelattiin C-kasetilta kerta toisensa jälkeen alkuun soitettavaksi yhä uudelleen ja uudelleen. Perustellusti voitiin laulun sanoin kysyä, “mitä peli on poika”. 

Kaikki alkoi Karhujen Juha Tikan perstaklauksesta ja sitä seuranneesta Nico Jonaesonin kostoretkestä. Molempien joukkueiden olisi kuulunut tiivistää puolustuspelaamistaan, kun avauserässä nähtiin maalit molempiin päihin tasavajaalla, yksi ylivoimalla ja viisi tasakentällisin.  

Meno maaliverkkojen heiluttamisessa jatkui kuitenkin jopa pykälällä kiihtyen toisessa erässä. Ville Lastikka osui rankkarista, mutta Karhujen Ville Salosen rankkarin Steelersin Jaakko Vahtokari torjui upeasti. Yhden syöttöpisteen ottelussa tulisella heitolla Timo Johanssonin lapaan ansainnut Vahtokari oli eittämättä yksi värikkään ottelun hahmoista.  

– Pitkän tauon jälkeen oli hieman vaikeaa taas pelata. Yhden kaukovedon maaleista voin ottaa omaan piikkiini. Onneksi meidän jätkät oli tehokkaita toisessa päässä, kiitteli 22 torjuntaa ottelussa tehnyt Vahtokari. 

Kokenut veskari antoi kritiikkiä sarjanelosen reikäjuustopuolustukselle, jonka hän itse puhkaisi avausheitollaan. 

– Karhut oli huonoiten puolustava joukkue tässä sarjassa. Aikaa ja tilaa oli vaikka muille jakaa. Aika hätäisestihän se heitto kädestä lähtee, kun tulee paikka. 

Steelersissä oli Vahtokarin lisäksi muutama muukin pelaaja, joka kuittasi onnistumisella virheensä. Jonaeson oli tyhmien jäähyjensä lisäksi mukana kahdessa tärkeässä Steelers-maalissa ja Jarno Mäkinen kuittasi Karhujen 5–4-kavennusmaaliin johtaneen pallonmenetyksensä tulisella lämärillään 9–4-johtomaalissa. 

– Meillä on sopimus pelaajien kanssa. Jos teet virheet, käyt kuittaamassa sen. Virheitä ei saa pelätä. Jos et uskalla pelata, silloin niitä virheitä ainakin tulee, antoi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen synninpäästön pelaajilleen. 

– Me lähdimme turhaan päästä päähän ravaamiseen mukaan kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmas erä oli meiltä todella kypsää pelaamista. Karhut ei saanut siinä minkäänlaista kirivaihdetta aikaiseksi.  

Sarjakakkoseksi nousseen Steelersin tehopelaajia ottelussa olivat Lastikka (3+1), Johansson (2+2), Aleksanteri Ihalainen (2+1) ja Teemu Metsälä (2+0). HäSa

Asiasanat

Menot