Uutiset

Taas meni vaikeammaksi

Hämeenlinnan Pallokerhon jääkiekkokiekkokevät uhkaa vääjäämättä päättyä ensi viikon torstaina runkosarjan päätöskierroksella Turussa. HPK:n tilanne pudotuspeliviivan väärällä puolella meni tiistaina tukalaksi, kun sekä Ässät että Ilves karkasivat hämeenlinnalaisilta kahdeksan pisteen päähän.

Ässät oli kotiottelussaan HPK:ta vastaan valmiimpi heti ottelun alussa. Se karkasi kolmen maalin johtoon ennen Heikki Liedeksen viimeisen sekunnin kavennusta. Kerho pääsi toisenkin erän lopussa kahden maalin päähän, kun Marek Viedensky maalasi, mutta kovin lähelle HPK ei porilaisia Isomäessä tiistaina päässyt. Ässät oli ottelussa parempi ja ansaitsi 6–3 (3–1, 1–1, 2–1) -voittonsa.

Pelistä tuli liian iso

Alun vaisuus ihmetytti avausosumaan maalimerkinnän saanutta Liedestäkin.

– En tiedä, ajattelimmeko liikaa tämän ottelun tärkeyttä. Teimme pelistä ehkä liiankin ison, vaikka se tärkeä olikin. Hävisimme pelin ensimmäiseen erään. Valmistauduimme ihan samalla tavalla, mutta tämä oli henkisen puolen juttuja. Puristimme mailaa, Liedes arvioi pettyneenä.

Liedes vakuutti, että HPK:n joukkueelta löytyy vielä uskoa kääntää vaikea tilanne.

– Pakkohan se on uskoa loppuun asti. Vaikeutimme tilannetta itsellemme tällä tappiolla, mutta niin kauan kun on teoreettisetkin mahdollisuudet, tappelemme pudotuspelipaikasta loppuun asti, Liedes lupasi.

Ässät hurjana alussa

Ässien ensimmäinen erä oli vakuuttava. Se painoi Kerhon nyrkkeilytermein väkisin köysiin ja taisi vierasjoukkue jossain vaiheessa käydä kanveesissakin. Juuse Saros joutui urakoimaan kolmen päästetyn maalin ohella 22 torjuntaa eli Ässät sai ensimmäisen 20 minuutin aikana 25 laukausta maalia kohti.

– Peli meni yliyrittämisen puolelle. Lähdimme taas hyökkäämään ja unohdimme puolustamisen. Ässät tuli kyllä alkuun todella kovaa. Se voitti kaikki kaksinkamppailut, jonka takia jouduimme rikkomaan peliä ja saimme jäähyjä. Niistä Ässät sitten rokotti. Emme päässeet oikein juoneen kiinni ollenkaan, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen mietti.

Kolmen maalin takaa-ajo on varsinkin vieraissa kova kirittävä, vaikka Kerho tekikin kaksi kertaa todellisen ns. pukukoppimaalin.

– 3–1-maalin antoi vielä uskoa, mutta sitten tuli seuraava Ässien maali. 4–2-maalikin oli vielä hyvä. Kolmannessa erässä Ässät kuitenkin puolusti meidät kulmiin. Jääkiekossa täytyy pitää pystyä pelaamaan maalin eteen ja sinne pitää uskaltaa mennä ottamaan mustelmia. Tänään emme niitä ottaneet.

Myös Arvonen vakuutti taistelun jatkuvan ihan viimeiseen hetkeen asti.

– Tilanne on tällä hetkellä vaikea. Niin kauan taistelemme kun on pikkuisenkin teoriassa mahdollisuuksia. Sitten katsomme, miten äijien käy, päävalmentaja lupasi.

HPK:sta onnistui maalinteossa myös Eero Somervuori, joka kavensi nelisen minuuttia ennen loppua tilanteeksi 5–3. Niko Ojamäki lopetti kuitenkin viimeisenkin HPK:n pyristelyn 21 sekuntia ennen loppua iskemällä Ässien viimeisen maalin tyhjiin. Juuse Saros joutui torjumaan Porissa peräti 42 laukausta.

HPK pelaa seuraavan kerran perjantaina Tampereen Ilvestä vastaan. Sanomattakin on selvää, että Kerholle kelpaa Ilveksestä Ritariareenassa vain kolmen pisteen voitto. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic