Uutiset

Taas yksi varas juuttui savupiippuun

Yhdysvalloista kantautuu jatkuvasti uutisia savupiippuihin juuttuneista varkaista. Nyt tällainen varas oli liikkeellä, tai paremminkin juuttuneena, New Yorkin Manhattanilla.

Muuan nainen oli kuullut avunhuutoja niinkin kummallisesta paikasta kuin naapurin savupiipusta. Nainen soitti paikalle pelastuslaitoksen yksikön. Alan ammattilaiset kiskoivat köysien avulla yltä päältä noessa olleen varkaan vapauteen, jonka poliisi kuitenkin pikaisesti muutti sellielämäksi.

Poliisi ei toistaiseksi ole kertonut, oliko tämänkertainen savupiippumies tulo- vai vasta menomatkalla.

Ja me siirappilastissa seilattiin noita autobaanoja

Italialaisen rekan törmäily Saksassa päättyi viime viikolla 20 000 siirappilitran valumiseen moottoritielle.

Rekka yritti vaihtaa kaistaa Mannheimin ja Frankfurtin välisellä tieosuudella. Rekka alkoi heittelehtiä ja osui autobahnin suojarakennelmiin. Auto kääntyi törmäyksen voimasta kyljelleen vapauttaen makean sisältönsä tielle.

Siirappinen tieosuus jouduttiin sulkemaan seitsemän tunnin ajaksi. Tankkiauton kaatumisen kokonaiskustannukset nousevat noin 150 000 euroon.

Horace eteni kilpensä kanssa 12 metriä päivässä

Lemmikkikilpikonna Horace katosi kahdeksan kuukautta sitten. Kun Horace viime viikolla löytyi, se ei ollut ehtinyt kuin 2,9 kilometrin päähän kodistaan. Horace siis eteni 12 metrin päivävauhtia, puoli metriä tunnissa.

Cardiffissa asuva Horace löytyi keskeltä tieltä. Löytäjä sattui kaiken lisäksi olemaan eläinsuojeluviranomainen, joka otti yhteyttä kilpikonnan isäntiin.

– He olivat yllättyneitä ja ilahtuneita, kun ilmoitin heidän hartaasti ikävöimänsä kilpikonnan löytyneen, Nic de Calis kertoo.

Jos Horacen matkanteko perin hidasta olikin, niin matkalle lähtö oli sujunut huomattavasti nopeammin. Horace oli nostettu pihalle vilvoittelemaan, mutta viiden minuutin kuluttua sitä ei enää näkynyt missään.

Kahdeksan kuukautta kestäneellä matkallaan Horace on väkisinkin kohdannut lukuisia vaaratilanteita päätyä saaliiksi tai jäädä auton alle. Onnekas kilpikonna kuitenkin selvisi harharetkestään ja jatkaa elämäänsä, joka parhaassa tapauksessa kestää 150 vuotta.

STT

Uusimmat