Uutiset

Tabu on murtunut kuolevaiseksi

Salon LP Viesti on entistä enemmän kuolevainen maamme naislentopallossa, sillä se hävisi harvinaislaatuisesti toisen ottelun putkeen. Hämeenlinnan Pallokerho kukisti LP Viestin puhtaasti suoraan kolmessa erässä Suomen cupin välierän ensimmäisessä osaottelussa.

Jo aiemmin syksyllä HPK kepitti vierasottelussa viime vuosien kestomenestyjän Salon.

HPK:n passari Noora Venho näki yhden asian murtuneen voiton myötä.

– Salo ei ole enää tabu tai etukäteen ylivoimainen. Tämä antaa meille lisää itseluottamusta. Voitto kertoo meidän työnteon määrästä, sanoi Venho.

Salon notkahdus henkistä laatua

Salo hävisi jo viikonvaihteessa vieraspelinsä Rovaniemellä sarjanousijalle.

– Osa joukkueesta on tottunut reiluun johtoon. Tasainen tilanne on meille tukala. Kun johdamme reilulla erolla, osaamme voittaa. Aggressiivisuutta pitäisi olla enemmän, sanoi LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen.

Raatikaisen mielestä notkahdus on henkistä laatua.

– Harjoitusten taso olisi saatava siirretyksi peliin. Rovaniemen tappiossa peli ei kulkenut, mutta tasaisessa liigassa ketään ei voi väheksyä, Raatikainen sanoi.

Venhon mielestä peli ei tasoltaan noussut aivan huippuluokkaan. Toisaalta nähtiin hyvin yleisöystävällinen ottelu, sillä molemmat joukkueet esittivät ansiokasta kenttäpuolustusta.

– 3–0 kertoo kuitenkin sen, että peli oli koko ajan meidän hallinnassa. Syötöllä saimme vastustajan vastaanoton rikki. Useita ratkaisijoita löytyi eri aikoihin. Jokainen nousi vuorollaan esiin, sanoi Venho.

Koko joukkueen voitto

HPK:n valmentaja Kai Stenius oli samoilla linjoilla kapteeni Venhon kanssa.

– Nyt pelasimme hyvin joukkueena, sanoi Stenius.

Salo sai pidettyä pelin alkupuoliskon Marina Skenderin erityisen tarkasti kurissa.

– Marina oli ensimmäisen erän ja osan toista erää aika hukassa, Stenius sanoi.

HPK:n parhaana palkittu Nevena Iricanin uhkui mainiota ratkaisuhalukkuutta. Hän nousikin ykköshahmoksi.

Iricanin paukutti laidasta niin ensimmäisen kuin toisenkin erän päätöspisteen.

Skender oli toisen erän lopulla sikäli ratkaisuroolissa, että hän hankki joukkueelleen kolme peräkkäistä pistettä yhdellä hyökkäyspinnalla ja kahdella ässällä.

Kerhon kolmas ulkomaalaisvahvistus Sonja Klisura sai kunnian päättää ottelun ässäsyötöllä.

Keskipelaajat Laura Pihlajamäki ja Pihla Pelkiö jäivät hiukan alempiin tehoihin, mutta heidän hyökkäämistään osaltaan vaikeutti vastaanoton epävarmuus (31 prosenttia).

Liberot uurastivat loistavasti

Ottelussa nähtiin erinomaista liberopeliä. Salon parhaana palkittiin maan parhaana liberona pidetty Hillaelina Hämäläinen, mutta myös HPK:n libero Tiiamari Sievänen suorastaan loisti.

– Tiiamari haastaa jo tosissaan Hämäläisen. Hän oli hurjan hyvä. Hän on kehittynyt paljon viime kaudesta, sanoi Stenius..

Joukkueet kohtaavat cupin välierän toisessa osaottelussa kahden viikon päästä (28.11.) Salohallissa. Jos Salo voittaa ottelun, pelataan heti perään ratkaiseva kultainen erä. HPK:lle riittää finaalipaikkaan joko ottelun tai kultaisen erän voittaminen.

– Hyvä voitto, mutta mitään ei olla vielä saavutettu. Voitosta aina pelataan, joten henkisesti oli hieno voittaa Salo, sanoi Venho.

– Emme ole vielä saavuttaneet mitään. Vasta kultainen erä on varmistettuna, sanoi myös Stenius. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

6.4.2020