fbpx
Uutiset

Tahko nollasi Paukun

Paukun lukkarin Anni Heikkilän vahva lukkaripeli ei riittänyt yhteenkään sarjapisteeseen keskiviikkoiltana Hämeensaaressa käydyssä naisten Ykköspesiksen kamppailussa. Vierailija Hyvinkään Tahko vei kaikki kolme sarjapistettä mukanaan lukemin 2–0 (2–0, 5–4).

Tahko teki molemmat ensimmäisen jakson juoksunsa toisen vuoroparin tasoittavallaan. Ensin kärkietenijä Titta Siilinin (1+0/3) kopiksi tarkoitettu lyönti yllätti Paukun kakkoskopparin Sohvi Korhosen. Kunnarin kiertänyt Siilin toi myös tuplajuoksun, kun Vera Vikström (2/0) löi täydellisen ykkösrajakoukun yllätysmerkistä.

Paukun pelinjohtaja Toni Ojala ei turhia selitellyt avausjakson tappiota.

– Jakso ratkesi pieneen räpylävirheeseen. Se harmittaa vähän. Joskus käy pelaajille arviointivirheitä. Kaksi juoksua on todella vähän, mutta itsellä kun on nolla – se on semmoista.

Paukun sisäpeli oli ensimmäisellä jaksolla todella tukkoista. Etenijä saatiin kolmospesälle vain kolme kertaa. Kotipesän turvaan ei Paukun pelaajia juossut avausjaksolla kertaakaan.

– Koko sisäpeliämme kuvasi tänään hermostuneisuus. Lyöjä ei välttämättä ollut hereillä siinä, monesko lyönti oli, oliko väärää alla tai mitä tilanteessa pitäisi tehdä, soimasi Ojala omiaan. 

Tahko avasi toisen jakson heti kahdella juoksulla ja näytti marssivan selkeään jaksovoittoon. Paukku ei kuitenkaan antanut periksi vaan hivuttautui ensin rinnalle ja sitten ohi. 

Anni Heikkilä (1+0/3) aloitti kotijoukkueen takaa-ajon iskemällä kunnarin tyhjään kenttään.

– Tahkon ulkokenttä availi minulle pesän päällystää, kun olin ensimmäisellä jaksolla lyönyt linjasta yli. Ajattelin lyödä pesän päälle, kun pelaajat leikkasivat keskelle, kertasi Heikkilä onnistumistaan.

Heikkilä pelasi lautasen ääressä kauden parasta peliään. Tolppa pysyi lautasella, taktiset väärät osuivat pääosin kohdilleen ja pienten hauista syntyi tukku tärkeitä paloja.

– Pelasin ihan omalla tasollani. Tänään toimi kaikki lukkaroinnin elementit. Milloin mikäkin on takkuillut tällä kaudella. Pikku hiljaa lukkarointini alkaa vakiintumaan, jutteli vaatimaton Heikkilä. 

Heikkilä toi tasoitusjuoksun harhaheitolla ja Tahkon kakkosvahti haroi tyhjää, kun Iida Järvinen (2/0) kotiutti Heidi Vullin (0/1).

– Kun aloimme toisella jaksolla lyödä sovitusti kakkospuolella, sieltä alkoi juoksuja syntyä. Meni puikoista, meni räpylän alta, oli hyviä lyöntejäkin. Etenkin Heikkilän Annin lyönti oli hyvä, kehui Ojala kotijoukkueen parhaana palkittua lukkariaan.

Tahko vastasi Paukun rynnistykseen kolmella juoksulla, jotka riittivät lopulta jaksovoittoon. Lotta Vahvelaisen (1/1) välilyönti oli vastustamaton, mutta Henriikka Harisen (1/0) ja Vikströmin lyönnit olisi Paukun ulkokentän pitänyt poimia. HäSa

Asiasanat

Menot