Uutiset

Tahko piti kotietunsa välierässä

Janakkalan Janan naiset matkustivat Hyvinkään Tahkon vieraaksi suomensarjan etelälohkon ensimmäiseen välieräotteluun.

Runkosarjassa molemmat olivat voittaneet keskinäiset kotiottelunsa ja kotietu piti edelleen, kun Tahko otti voiton lukemin 2–0 (4–3, 6–2). Kolmostilanteet olivat 16–14.

Janalta jokeriosasto Kirsi Tuominen (2/0), Katri Oksanen (0/2) ja Sanimaria Selinko (0/2) oli tehokkain.

– Jokerin paikka ei ole helppo, aina pitäisi onnistua. Tänään heiltä tuli hyvin taustatukea, mutta kokonaisuutena pelimme oli jotenkin nuhaista varsinkin mailanvarressa. Tilanteita oli kyllä riittävästi. Ei ulkopelikään loistokasta ollut, mutta ihan kohtuullista ja olisi antanut taas mahdollisuuden voittoon, tuumi Janan pelinjohtaja Ilkka Surakka.

Ensimmäisen jakson Jana avasi hyvin, rakensi onnistuneilla vaihtolyönneillä heti ajotilanteen, josta Jonna Luopa kotiutti Oksasen. Sitten juoksujen teko tyrehtyi. Tahko puolestaan käytti omat tilanteensa hyvällä prosentilla.

Viimeisessä vuorossaan Jana tuli vielä juoksun päähän, kun Tuominen löi Oksasen ja Sohvi Korhonen Selingon kotiin.

Toinen jakso jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Tahko hyödynsi tilanteensa ja Janakin loi tilanteita, mutta juoksut jäivät puuttumaan.

Kolmannessa vuorossaan Tahko löi kolme juoksua ja eteni jo 5–0-johtoon. Tasoittavallaan Jana onnistui avaamaan juoksutilinsä Tuomisen ja Senni Korhosen kotiutettua Ellinoora Ojalan ja Selingon.

Janasta palkittiin ykkösvahti Senni Korhonen ja lukkari Fanni Kanerva. Tahkon tehokkaimmat olivat kunnarin lyönyt Aino-Kaisa Laakso (1+0/4), Henriikka Harinen (4/0) ja Bettiina Pasi (0/3).

Toinen kohtaaminen on lauantaina Turengin Kansanpuistossa kello 15 ja finaalipaikka on katkolla Tahkolle. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

30.3.2020