Uutiset

Tahmainen voitto Kerholle

18 vuotta Ilveksen pelipaitaa kantanut Johanna Koivula siirtyi kuluvaksi kaudeksi HPK:n oransseihin ja kohtasi nyt lyhyeen aikaan jo toistamiseen kasvattajaseuransa naisten jääkiekon SM-sarjassa.

– Ensimmäinen peli Ilvestä vastaan oli ehkä jännittävin. Kyllä se sitten siitä helpotti jo tähän toiseen kohtaamiseen. Onhan siinä tietynlaista kutinaa pelata Ilvestä vastaan. Siellä on minulle paljon tuttuja kavereita, tunnelmoi kokenut Koivula.

Koivula alusti Ella Pietikäisen viimeistelemän ottelun avausmaalin ja iski itse 2–1- ja 4–2-osumat.

– Vähän oli tahmaista peliä. Työpäivän jälkeen jaloissa näköjään vähän tuntuu vanhalla ihmisellä. Kyllä pelaamiseeni tehoista huolimatta aika paljon parannettavaakin jäi. Pääasia on kuitenkin, että voitto tuli.

HPK voitti edellisessä kotiottelussaan Ilveksen 13–0. Keskiviikkoillan loppuluvut 7–2 (1–0, 2–2, 4–0) kertovat jatkotarinaa sarjan kärkipään joukkueen ja jumbon suuresta tasoerosta.

– Se on valitettavaa, että tasoerot ovat sarjassa melko suuret. Pitää toki muistaa, että sama tilanne on monessa muussakin sarjassa. Ilveksen joukkue nuorentui ihan älyttömästi. Onneksi heillä on kuitenkin potentiaalisia pelaajia, joista joskus tulee uusia mummoja, naureskeli sarjapisteisiin tyytyväinen Koivula.

Koivulan lisäksi Kerhosta pisteiden valossa onnistuivat Tiina Saarimäki (2+0), Miho Shishiuchi (0+3), Ella Pietikäinen (1+1), Merja Halmetoja (1+0) ja Essi Määttä (1+0). Ykkösketjulla Maija Otamo (0+1)-Riikka Noronen-Anne Tuomanen (0+1) peli ei kulkenut tällä kertaa aivan totutun tehokkaasti.

– Välillä tulee niitä pelejä, joissa ei olla niin tehokkaita. Ei heiltä voi vaatia, että jokaisessa pelissä tehtaillaan hirveä määrä maaleja. Se on luonnollista. Varmasti ensi pelissä niitä onnistumisia taas tulee. Tämä oli ykkösketjulta kuitenkin hyvä peli. He tekivät paljon duunia. Iso asia tänään oli, että tuli uusia onnistujia. Ne on tärkeitä juttuja, kun mennään pidemmälle kevääseen, jutteli HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen.

Mäkinen löysi oudosta pelipäivästä selkeän syyn joukkueensa vaisuhkoon esitykseen.

– Tällaiseen viikkopeliin oli edellisen murskavoiton jälkeen vaikea lähteä. Jokainen tulee peliin duunista kiireellä ja sitten pitäisi olla valmiina pelaamaan. Ei se vaan tosielämässä näin mene. Lopputulos oli kuitenkin hyvä. Kaksi erää oli nihkeää. Ei se kaunista ollut, mutta ei sen tarvitse aina sellaista ollakaan.

Ilveksen paras pelaaja oli maalivahti Salla Sivula, joka ehti kiekon eteen ottelussa huikeat 78 kertaa, kun toisessa päässä Mila Hounille merkittiin 12 koppia. HäSa

Asiasanat