Uutiset

Tahmealla pelillä täydet pisteet

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue ei ansaitse lähellekään kiitettävää arvosanaa lauantaisesta SM-sarjanottelustaan Tampereen Ilvestä vastaan. Nihkeästi pelannut joukkue nappasi kuitenkin täydet sarjapisteet venymällä voittoon maalein 3–2 (1–1, 2–0, 0–1). Voitollaan Kerho venytti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

HPK:n sankari oli jälleen kerran hyvin pelannut maalivahti Tiina Ranne. 36 torjuntaa napsinut Ranne torjui monta Ilveksen vaarallista hyökkäystä. Tällä kertaa Ranne ei juurikaan saanut apuja joukkuetovereiltaan, sillä sen verran velttoa oli Kerhon meno.

Hyökkäyspelissäänkin HPK oli huolimaton. Maaleja joukkue onnistui kuitenkin värkkäämään juuri ja juuri voittoon vaadittavan määrän. Kerholaisista osumia tuulettivat tällä kertaa Essi Määttä (1+1), Elviira Ylitalo (1+0) ja Ida Karjalainen (1+0). Syöttöjä jakelivat puolestaan Anniina Kaitala (0+2), Riikka Noronen (0+1) ja Jutta Stoltenberg (0+1).

Kerhon onni lauantaina taisi olla se, että Ilves oli saanut Hämeenlinnan reissulleen vain kaksi ja puoli kentällistä pelaajia. Kovasti yrittäneestä joukkueesta maaleija iskivät Hilma Kauhanen ja Ylin Tuorila. Maalissa pelannut Vilma Vaattovaara torjui 33 kertaa.

HPK:n Jutta Stoltenbergiä, 25, ei naurattanut pelin jälkeen. Yhdeksättä kauttaan Hämeenlinnassa pelaava puolustaja ei halunnut kauan muistella lauantain vääntöä.

– Kyllähän tästä aika tahmea maku suuhun jäi. Onneksi nyt kuitenkin kuittasimme voiton, huokaili Stoltenberg.

Stoltenberg kuuluu Kerhon HPK:n kokeneeseen kaartiin, jonka tehtävänä on täyttää esimerkkiä nuoremmille pelaajille.

– Kokonaisuutena kautemme on onneksi sujunut ihan hyvin. Nuoret ovat tulleet hyvin mukaan joukkueeseen, Stoltenberg arvioi.

Myös HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen myönsi joukkueensa epäonnistuneen lauantaina. Hänen mielestään Kerho sai huonon lähdön otteluun.

– Epäonnistuimme oteluun valmistautumisessa ja sen otan kyllä ihan omaan piikkiini. Valmentajan tehtävä on nimittäin valmistaa joukkue peliin, mutta tällä kertaa en siinä onnistunut.

– Kolme pistettä sentään lämmittävät ja maalivahtimme hyvä peli, Rahikainen pohti.

Rahikainen saa remmiinsä ensi viikolla uuden pelaajan. Kerhon maalivahtiosastoon liittyy kaksi ja puoli vuotta Kuortaneella pelannut 18-vuotias maalivahti Inka Kuusinen.

Kerho ei ole vieras joukkue nuorelle maalivahdille, sillä hän on HPK:n juniorijääkiekon kasvatti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic