Uutiset

Tähtisikermän rutiini riitti

Hämeenlinnalainen FT Trackers tarjosi kelpo vastuksen salibandyliigaa vuosikaudet hallinneelle SSV:lle.

Tälläkin hetkellä liigaa johtava helsinkiläinen tähtisikermä ei kuitenkaan antanut kotijoukkueen yllättää. SSV voitti lopulta kolmella maalilla numeroin 6-3, mutta Trackers piti pelin jännänä lähes loppuun saakka.

Joulukuun MM-kisojen sankarit olivat pääosassa SSV:n voitossa niin kuin aika usein on käynyt. Harri Forsten (2+1) pysäytti lopullisesti kotijoukkueen takaa-ajon 6-3-maalillaan, jonka hän sai laukoa tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Trackers haki nimittäin osumaa kuudella kenttäpelaajalla vastustajan neljää vastaan, mutta riskipeli ei nyt onnistunut.

Tero Tiitu teki Forstenin tavoin kaksi maalia. Tiitulle tarjottiin myös hattutemppua, mutta Trackersin erinomaisesti torjunut maalivahti Jarkko Saastamoinen torjui SSV-ikonin rankkarin.

Puolustaja Saku Lehti (1+1) teki vieraiden ensimmäisen ja Mikael Järvi alusti syötöllään kaksi osumaa. Yhden SSV:lle iski vielä viime kaudella Trackersin paitaa kantanut puolustaja Pasi Halonen.


Junioriketju monessa mukana

Trackersin näkyvin osa oli kakkoskentällinen, jossa hyökkäävät juniorit Miiro Maunula (1+0)-Matti Manninen (1+0)-Iiro Nurminen (0+2).

Se hyökkäsi ennakkoluulottomasti, mutta otti toisaalta tasakentin vastaan kolme maalia. Nuorisoketjun takana puolustivat Mikko Ruokolainen ja niin ikään juniori Elias Juppala.

Trackersille tuli pari kohtalokasta oman pään virhettä, mutta muuten joukkue puolusti kiitettävästi. SSV ei tahtonut löytää tilaa – kuin ne pari ratkaisevaa kertaa, joissa hyvä syöttö kulmasta meni puolustuksen välistä maitse maalintekijän lapaan.

Kotijoukkueen puolustuspelin ruumiillistuma oli Kaj Palmrothin johtama kolmoskentällinen (laidoilla Anssi Pyykkönen ja Mika Penttilä, puolustajina Mikko Salkinoja ja Joonas Jokipalo). Se selvitti oman osuutensa takaiskuitta, mutta ei toisaalta osunut hyökkäyspäässä. Lähimmäksi maalia pääsi Penttilä, jonka tulinen veto toisen erän lopulla osui etutolppaan.

Trackersin ykköskentällinen hävisi tasakentin pelinsä 2-0. Risto Parikka tälläsi kuitenkin komean maalin ylivoimalla Sami Saarisen syötöstä.


”Tosi hyvä taistelupeli”

Jäljittäjien kapteeni Palmroth harmitteli joukkueensa hukattuja tilanteita.

-Maali roikkui lähellä. Hyvä suoritus ei riitä, on laitettava paikoista pallo maaliin. Silti tämä oli meiltä tosi hyvä taistelupeli. Etenkin puolustuspelaaminen toimii. Joukkue pelaa suurella sydämellä, sanoi Palmroth, joka kuitenkin myönsi, että paikkoja oli SSV:llä vielä enemmän.

-Meillä on hyvä maalivahti. Saastamoinen pelasi taas hienon ottelun, kapteeni kehui.

Trackers jatkaa liigaa jo tänään Iittala-hallissa, kun vastaan tulee Nokian KrP.

-Se on meille elintärkeä ottelu. Tarvitsemme pisteitä. Lauantain ottelu ei tietysti paina yhtään jaloissa sunnuntaina. Me olemme huippu-urheilijoita, jotka kyllä jaksavat, Palmroth vakuutti.

Trackersin päävalmentajan Jani Bladin mukaan hänen suojattinsa kunnioittivat alussa suurta ja mahtavaa vastustajaa.

-Hyvin jätkät kuitenkin taistelivat. SSV:n rutiinitaso on kova ja sen kokemus näkyi, kakkoskentälliselleen erityiskehut antanut Blad jatkoi.

Trackers sai lisää jobinpostia jo perjantaina, kun nuoren puolustajan Jarno Mäkisen kausi päättyi. Mäkisen jalkapöytä murtui harjoituksissa.

SSV:n päävalmentaja Mika Ahonen sanoi joukkueensa pelanneen ajoittain ihan ok. Hän kehui myös Trackersia.

-Nuoria poikia, jotka ovat menneet kauden aikana huimasti eteenpäin, maajoukkueenkin valmennukseen valittu Ahonen sanoi. (HäSa)