fbpx
Uutiset

Tahvanainen kaatoi hyvin keiloja Juvelin finaalissa

Ylöjärveläinen Santtu Tahvanainen voitti Juvel-Teamin erikoiskilpailun finaalin Hämeenlinnan keilahallissa. Tahvanaisen tulos kuuden sarjan kilpailussa oli huikea 1486 (keskiarvo 247,7 pistettä per sarja). Tahvanainen keilasi sarjat 257, 238, 265, 241, 279 ja 206.

Toiseksi ylsi RäMeen Olli Tiainen 1452 (36 pistettä) ja kolmanneksi isäntäseuran Jussi Hautakoski 1438 (54) pisteellä. Mika Heino oli neljäs ja Henrik Ahonen viides.

Kilpailu alkoi todellisella kaatojuhlalla. Ensimmäisessä sarjassa kahdeksan keilaajaa heitti yli 240 pistettä. Eikä tahti siitä juuri hiljentynyt kilpailun edetessäkään.

Tahvanainen ja Tiainen vuorottelivat johtopaikalla neljä ensimmäistä sarjaa. Ratkaisu nähtiin sitten viidennessä sarjassa kun Tahvanainen teki siihen yksitoista kaatoa ja yhden paikon. Tuloksella 279 Tiainen jäi lähes 80 pisteen päähän.

Samaan viidenteen sarjaan Hautakoski heitti 278 pistettä ja otti siinä vaiheessa kakkospaikan. Viimeisessä sarjassa Tahvanainen tyytyi varmistelemaan voittoaan, mutta Tiainen ja Hautakoski kamppailivat tosissaan kakkossijasta. Tällä kertaa kokenut Tiainen oli parempi lopetettuaan 247 pisteen sarjaan Hautakosken saadessa sarjaansa 226 pistettä.

Taiston tauottua nuori voittaja oli yllättynyt ja tyytyväinen.

– Hämeenlinnan kirous on voitettu, Tahvanainen nauroi.

– Minulla on aikaisemmin ollut vaikeuksia saada kaatoja täällä, mutta tänään niitä tuli sitten ihan riittävästi. Oli oikea väline ja kyllä keilasin teknisestikin hyvin, voittaja myönsi.

Nuorten maajoukkueryhmään kuuluva Tahvanainen, 19, tähtää seuraavaksi kansainvälisiin kilpailuihin.

– Ballmaster-turnauksen ensimmäisen erä pelaan Helsingissä tammikuun toisena päivänä ja siitä heti lähden AIK-turnaukseen Tukholmaan. Loppiaisen jälkeen sitten jatkan Ballmastersissa, Tahvanainen suunnitteli.

Perinteinen vuodenvaihteen ajan kilpailu, Tawastia Sandels Open, on myös käynnistynyt Hämeenlinnan hallissa. Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa Suomen huippukeilaajien kilpailukalenterissa. Odotettavissa onkin, että lähes kaikki valtakunnan huiput saapuvat kuuden viikon karsinnan aikana tavoittelemaan finaalipaikkaa ja sitä kautta mahdollisuutta muhkeille rahapalkinnoille. Kahden ensimmäisen viikon aikana maajoukkueesta paikalla ovat käyneet jo TKK:n Perttu Jussila ja Sami Lampo sekä ex-ammattilainen Jouni Helminen.

Pääkilpailun pikkuveli, Teho Sport BCD-kilpailu, on mukana myös tänä vuonna. Poikkeuksena aikaisempiin vuosiin on kilpailussa käytettävä tasoitustaulukko. Se antaa myös alemmilla keskiarvoilla keilaaville todella hyvät menestymisen mahdollisuudet.

– Aikaisempien vuosien kokemuksen mukaan kilpailu puolustaa hyvin paikkansa kilpailukalenterissa. Suoritusmäärät ovat tässä kilpailussa, monesta muusta kilpailusta poiketen, olleet lievässä nousussa. Mielestäni on tärkeää mahdollistaa aloittelevien ja vähemmän keilaavien kisaaminen keskenään omassa kilpailussaan, kilpailun taustalla vaikuttava Ari Harju sanoo.

– Tämä tasoitusjärjestelmä on yksi hyvä yritys saada lisää harrastelijoita kilpakeilailuun mukaan, Harju muistuttaa.

Molempia kilpailuita voi pelata samanaikaisesti. Kilpailuvuoroja on runsaasti myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä ja loppiaisena.

– Keilaajat lähtevät mielellään sulattelemaan kinkkua heti joulunpyhien jälkeen. Ja rohkeimmat uskaltautuvat keilaamaan uudenvuoden päivänäkin, Harju naurahtaa.

Tawastia Sandels Openin karsinta päättyy 11. 1 ja finaali keilataan 15.1. Teho Sport BCD päättyy loppiaisena ja finaali keilataan 8. tammikuuta. HäSa

Asiasanat

Menot