Uutiset

Taija Tuominen sai Suunta-palkinnon

Hämeenlinnalainen kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Taija Tuominen on saanut Kirjailijayhdistysten neuvottelukunnan vuosittain myöntämän Suunta-palkinnon. Palkinto myönnettiin merkittävistä ansioista sanataiteen ja kirjoittamisen aseman parantamiseksi.

Palkinnon perusteena on Tuomisen työ satojen kirjoittajien parissa kaikkialla Suomessa, Helsingistä Sodankylään, Taivalkoskelta Turkuun. Tuomista kiitetään kannustavasta ja rohkaisevasta koulutustavasta, joka synnyttää ryhmissä turvallisuutta ja on tasapuolista ja erilaiset kirjoittajat huomioivaa.

Perusteluissa mainitaan myös, että Tuominen tuntee vastuunsa ohjaajana, ja kirjoittajan on helppo luottaa häneen. Monista Tuomisen ohjaamista harrastajista on kasvanut ammattikirjailijoita.

Järjestyksessä kahdeksas Suunta-palkinto eli kompassi ja tuhat euroa luovutettiin Tuomiselle perjantaina Jyväskylässä.

Kirjailijayhdistysten neuvottelukunta on jakanut Suunta-palkintoa vuodesta 2004 alkaen valtakunnallisilla Talvipäivillään. Palkinnon perusteena voi olla kirja tai merkittävä teko kirjoittajien aseman parantamiseksi tai kirja-alan edistämiseksi.

Aikaisemmat palkitut ovat Antti Seppä (2004), Kullervo Järvinen (2005), Keski-Karjalan Kirjailijayhdistys Martva (2006), Sulo A. Savo (2007), Eine Syvävirta (2008), Pirkko Heikkinen (2009) ja Kosti Sironen (2010). (HäSa)