Uutiset

Taikaviikko hämmästyttää, naurattaa ja viihdyttää

 

Suomen ainoa miekannielijä, ajatustenlukijoiden valtakunnan ykkösnimi ja uuden sukupolven lastentaikuri. Siinä on muutamia vetonauloja nyt kuudetta kertaa järjestettävällä Hämeen Taikaviikolla, jonka tapahtumat pyörivät ympäri kaupunkia kolmen päivän ajan 11.-13. lokakuuta.
 
Festivaalin kiinnostavimpia esiintyjiä on kansainvälistäkin mainetta saavuttanut mentalisti ja taikuri Pete Poskiparta.
 
– Meillä ei aikaisemmin ole ollut tällaista kovan luokan mentalistia, joten on hienoa esitellä hämeenlinnalaisille yksi alan huipuista, Taikaviikon nokkamies Esko Tuovinen sanoo.
 
– Ajatusten lukua, komiikkaa sekä taikatemppuja esittävä Poskiparta kyllä saa ihmisten hilseen pöllyämään. Hän on hämmästyttänyt ihmisiä lukemalla ajatuksia esimerkiksi radion välityksellä.
 
Pete pitää Taikaviikolla pari luentoa ja esiintyy Emilian yökerhossa sekä Iskelmä Baarin gaala showssa.
 
Lauantaisen gaalan muita esiintyjiä ovat tyylikästä, vanhan liiton taikuriperinnettä edustava Risto Pajunen sekä hiukan roisimpaa nykylinjaa noudatteleva Taikuri Jore. Tilaisuuden juontaa Matti Nurminen.
 
Hauskaa lapsille
Hämeenkaaressa hulluttelee lauantaina iltapäivällä lastentaikuri Alfrendo, joka piipahtaa myös kauppakeskus Tavastilassa.
 
– Alfrendo on uuden polven lastentaikuri, jonka koko perheelle suunnatun shown nimi on Rakkauden voima, Tuovinen kertoo.
 
– Mies on todellinen keikkamankeli ja hänen esityksessään on sekä vauhtia että huumoria.
 
Tämän vuoden uutuuksia Taikaviikolla on Midnight Show, joka on perjantaina Emilian yökerhossa. Poskiparran lisäksi yleisöä valvottaa Suomen Taikureiden puheenjohtaja Kim Wist ja riehakas koomikkotaikuri JiiPee Pirinen.
 
Suosituksi tullutta lähitaikuutta on festivaaleilla useissa tapahtumissa ja ravintolassa.
 
– Close up -esityksistä on tykätty hirveästi. Katsojakokemus on niin erilainen ja mieleen painuva, kun homma tehdään metrin päässä.
 
– Suomalaisten osaaminen tässä lajissa on maailmanluokkaa ja temput aina yhtä hämmentäviä.
 
Hurjaa menoa
Jännitystä ja kauhun väristyksiä on luvassa perjantaina Suisto-klubin Rock Magic showssa. Lauteilla ovat esityksessään teatterin elementtejä hyödyntävä taikuri Jore sekä kahlekuningas, fakiiri ja miekannielijä Jari Tapanainen. Illan musiikista vastaa Knucklebone Oscar & The White Knuckles Trio. 
 
– Suistossa nähdään alan rankinta meininkiä. Tavaraa menee kurkusta sisään ja poskesta läpi, Tuovinen paljastaa.
 
– Sinne kannattaa tulla, jos haluaa nähdä miten ihmisen kyvyt ja fysiikka venytetään aivan äärimmilleen.
 
Torstain avajaisten ohjelma on vielä hiukan avoinna.
 
– Jos löydän alkupamaukseen hiukan sponsoriapua, niin poltamme fakiirin Hämeenlinnan torilla.
Hämeen Taikaviikko to-la 11.-13.10. Koko ohjelma osoitteessa www.hameentaikaviikko.fi.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic