Uutiset

Täit kuriin!

Keskiviikon Hämeen Sanomissa oli uutinen Ruununmyllyn ja Luolajan täiepidemiasta. Ruununmyllyn koulun rehtori kertoi vanhempien hermostuneen asiasta annetusta informaatiosta. Tuota hermostumista suuresti ihmettelen.

Ruununmyllyn päiväkodin puolella asiat ovat toisin. Ei ole voinut hermostua informaatiosta, pikemminkin informaation puutteesta. Niiden osastojen ovilla, joissa täitä on ollut on asia ollut esillä, mutta kotiin saakka ei ole mitään tiedotetta saatu. Asiasta on kyllä kyseisillä osastoilla suullisesti kerrottu.

Miten asiaan voidaan tosissaan tarttua ja sille jotakin tehdä, jos ei saman päiväkodin sisällä olevien lasten vanhemmat tiedä asiasta mitään ja asiasta kysyttäessä ongelmaa vielä vähätellään?

Toisaalta ihmettelen myös ainakin osan vanhempien toimintaa. Ongelma todella kannattaisi ottaa vakavasti ja tarkastuksia tehdä päivittäin joka kodissa. Päiväkodin henkilökunta ilmeisesti tekee parhaansa. Siellä on kovasti siivottu ja he tekevät täitarkastuksia päivittäin ja näissä tarkastuksissa on täitä sekä saivareita löydetty. Miksei siis kotona?

Täi kuolee noin vuorokauden sisällä siitä kun joutuu eroon ihmisen päänahasta. Siis viikonlopun jälkeen ei tarhassa voi olla eläviä otuksia, vaan ne todellakin elävät lasten päissä. Kotona tehdyissä tarkastuksissä ne löytyisivät ja tulisivat toivottavasti kunnolla hoidetuksi, eivätkä joutuisi päiväkotiin ja siellä taas seuraavien lasten päihin.

Vaikka terveydenhoitajan mukaan kyseessä onkin joka syksyinen ongelma, johon on syytä totutella ja se hyväksyä, olen toista mieltä. Mielestäni täit eivät kuulu nykyaikaan, vaan sodanaikaiseen ja -jälkeiseen menneisyyteen, enkä niihin totu tai niitä suostu hyväksymään.

Haastankin nyt vanhemmat todelliseen täisotaan. Tarkastetaan joka päivä lastemme ja omat päämme huolellisesti ja tuhotaan tuo inha ötökkä.

Päiväkodin johdolta toivon vastaavissa tilanteissa suoraa ja nopeaa tiedottamista kaikkien lasten koteihin. Tuolla toiminnalla vanhemmat osaisivat toimia ja epidemia saataisiin rajattua tai sen synty mahdollisesti estettyä. Hyssyttelyllä ja huonolla tiedottamisella ei asiaan tule muutosta.

Toistaiseksi täittömien lasten äitee

Hämeenlinna

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic