fbpx
Uutiset

Taitoluistelua aamusta iltaan

Hämeenlinnan Taitoluistelijat isännöi kolmantena peräkkäisenä syksynä suuren kansainvälisen kilpailun, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta.

Perjantaina alkava ja sunnuntaina huipentuva Hyria Skating on kaikkien aikojen suurin Hämeenlinnassa pidetty taitoluistelukilpailu.

-Kisoihin ilmoittautui 330 luistelijaa. Heistä 247 pääsee kilpailuihin mukaan. Joukossa on kolmisenkymmentä seuramme omaa luistelijaa, kertovat Hämeenlinnan Taitoluistelijoiden valmentajat Satu Hankela ja Satu Petramaa.

Kilpailut alkavat perjantaina kello 12.30 Metritiski-areenassa. Lauantaina ja sunnuntaina taitoluistelun taidokkuutta on tarjolla aamukahdeksasta alkaen iltaan saakka. Suorituksia on kaikkiaan noin 320.

Kansainvälisyyttä edustavat englantilaiset Michael Kerr ja Alice Hopkinson sekä virolainen Sindra Kriisa. Kerr luistelee junioripoikien A-luokassa, jossa toinen osanottaja on Tapparan Tino Olenius. Hopkinson ja Kriisa ovat mukana puolestaan tyttöjuniorien A:ssa. Virolainen Kriisa valmistautuu Hämeenlinnassa juniorien GP-kilpailuihin.

Juniori A:ssa on odotettavissa hyvinkin mielenkiintoinen kamppailu voitosta. Yksi suosikeista on Espoon Jäätaitureiden Piamaria Martikainen, joka kuuluu naisten maajoukkueeseen. Myös SM-noviisien sarjassa on mukana monta maajoukkueluistelijaa.

Hämeenlinnan oma SM-noviisi Sini Horila joutuu jättämään kotikisat väliin. Sini on samaan aikaan talenttiryhmän leirillä Vierumäellä.


Omia riittää

Vaikka Horila ei pääse näyttämään taitojaan Hyria Skatingiin, HTL:n luistelijoilla on tietysti vankka osanotto Metritiski-areenan jäällä.

Vera Petramaa, Nelli Helynen, Jasmi Lehtinen, Janna Rastas, Veera Partanen ja Annika Arvonen edustavat seuransa kokeneempaa luistelijakaartia. He kilpailevat kansallisessa (B) sarjassa. Niko Soininen jahtaa voittoa puolestaan junioripoikien B:ssä.

A-tasolla HTL:lla on kolme taitavaa silmua (2001 ja nuoremmat): Sara Oijennus, Taika Tuhkasaari ja Vilhelmiina Saloranta.

-Myös minisarjassa meillä on kovia 2003 syntyneitä – etenkin Peppi Moilanen ja Sofie Tie, jotka ovat todellisia tulevaisuuden lupauksia, Petramaa vinkkaa.

Hankela ja Petramaa muistuttavat, että viikonlopun kilpailu on monelle HTL:n luistelijalle kauden ensimmäinen koitos.

-Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, valmentajat naurahtavat.

-Toivottavasti nuoret kehittyvät ja isompien tyttöjen oma taitotaso säilyy, he jatkavat.


Tuomaristo huipputasoa

Myös viikonlopun kisojen tuomaripaneeli edustaa lajin huippua hämeenlinnalaisen Leena Laaksosen johdolla. Kansainvälisen tason tuomarit arvioivat Hyria Skatingissa kilpailijoiden suoritukset.

-Saamme taas hyvän tuomaripaneelin. Sen ansiosta mukana on näin paljon luistelijoita.

Hankela, Petramaa ja HTL:n puheenjohtaja Mikko Horila kiittävät seuransa talkooväkeä jo etukäteen.

-Ilman heitä ei tällaisen kilpailun järjestäminen onnistuisi. Käytännössä talkoissa on koko seuran väki, viitisenkymmentä ihmistä.

Hämeenlinnan Taitoluistelijoilla on noin 140 luistelijaa. Määrä elää kauden mittaan.

-Harrastepuolella luistelukoulut vasta alkoivat. Sinne mahtuu vielä hyvin mukaan, Hankela ja Petramaa kertovat. (HäSa)

Menot