Uutiset

Taiturimainen Luis Vanderlei FC Hämeenlinnan paitaan

Oulun juna toi sunnuntai-illan hämärissäHämeenlinnaan mieluisia tuliaisia, kun päättyneen kauden hopeajoukkue OPS:n ehdottomiin avainpelaajiin lukeutunut Luis Vanderlei, tuttavallisemmin Deco, saapui pikavisiitille FC Hämeenlinnan toimistolle rustaamaan nimensä FC Hämeenlinnan tarjoamaan pelaajasopimukseen. Sopimuksen kesto on mallia 1+1.

Elokuussa 33 vuotta täyttänyt brassi on edustanut kotimaassaan Bragantinoa, Fetizoviariaa sekä Flamengo de Guarulhosia. Suomen kentillä edelliset viisi kautta pelannut Luis Vanderlei aloitti kiertueensa Torniosta seurakaverinaan Ozeias Graciano. Torniossa vierähti kaksi kautta, jonka jälkeen oli edessä siirto Ouluun ja OPS:n paitaan.

Kolme edellistä kautta pelaaja tahkosi Oulussa. Avauskaudellaan Deco oli merkittävässä roolissa joukkueensa noustessa Ykköseen. Ensimmäisellä Ykkösen kaudella hän oli OPS:n paras maalintekijä. Päättyneellä kaudella miehen nimi jäi harvalta jalkapalloa seuraavalta huomioimatta. Yhdeksän maalia saivat seurakseen tusinan verran maalisyöttöjä.

Helpottunut Deco

Deco oli silminnähden helpottunut saatuaan sopimuksen eteensä.

-Sopimukseni oli loppumassa Oulussa. Juttelin Ozeias Gracianon kanssa puhelimessa ja herkuttelimme ajatuksella, että tulisin Hämeenlinnaan pelaamaan. Ajatus kantautui valmentaja Jussi Lempisen korviin ja hän oli kiinnostunut saamaan minut joukkueeseensa. Siitä asiat lähtivät sitten rullaamaan ja tässä sitä nyt ollaan. Olen tyytyväinen, sillä olemme viihtyneet perheeni kanssa Suomessa todella hyvin.

Kovat tehot päättyneellä kaudella iskenythyökkäävä keskikenttäpelaajaon varsin tietoinen vahvuuksistaan.

-Vasen jalkani on hyvä ja koen muutenkin olevani varsin taitava. Erikoistilanteet ovat minun erikoisalaani, jo Torniossa pelatessamme löysin todella usein Ossin pään kulmissa ja vapareissa. Olen varma, että niin tulee käymään ensi kesänäkin.

Lempinen tyytyväinen

FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Lempinen hieroi käsiään tyytyväisenä uuden pelintekijänsä sopimuksen varmistuttua.

-Luis Vanderlei on varustettu loistavalla syöttötaidolla. Viime kaudella meillä oli vaikeuksia murtaa vastustajan linjaa otteluissa, joissa vastustaja pakotti meidät hallitsemaan. Tähän ongelmaan on nyt uskoakseni löydetty ratkaisu. Lisäksi saimme roimasti lisäpelotetta erikoistilanteisiin.

Ensi kauden joukkueen rakentaminen on kovassa vauhdissa ja Lempisenkin puhelin on soinut ahkerasti.

-Puhelin on soinut koko ajan. Tarjontaa on tällä hetkellä todella paljon. Luis Vanderleinkin tapauksessa pelaaja oli itse aloitteellinen. Pelaajabudjettimme nousee jonkin verran viime kaudesta, mutta toisaalta rinkiä olisi tarkoitus hieman kaventaa. Panostamme määrän sijasta laatuun. Suunnitelmissa on kasata noin 18 sopimuspelaajan rinki. Toiveissa olisi viime kauden runkomiesten jatkaminen, joiden lisäksi aiomme panostaa laadukkaaseen kärkipelaajaan. (HäSa)