Uutiset

Taivaalla tavataan

Tapio Lahtinen

Jos presidenttiehdokkaat olisivat ilotulitteita, millaisia he olisivat? Kenet heistä haluaisimme vuoden vaihtuessa ampua taivaalle? Testataanpa.

(Turvatekniikan keskus muistuttaa, ettei näitäkään ilotulitteita saa luovuttaa alle 18-vuotiaiden käsiin. Turvalaseja on hyvä pitää äänestäessä, sillä äänestyskopin lyijykynä on varsin terävä.)

Bjarne Thunder syttyy ja lentää velvollisuudentuntoisesti aikansa. Sitten kättelee ja poistuu meteliä pitämättä.

Kiitämme: Herraa.

Moitimme: äänestäjien vähäuskoisuutta.

Tähti-Sale sähisee kyllä sangen pirteästi ja näyttää tuimalta. Sähisee, näyttää tuimalta. Sähisee edelleen…

Sähinää siis riittää, mutta suuri pamaus jää puuttumaan.

Kiitämme: no sitä sähinää.

Moitimme: no kun se nyt vaan sähisee.

Super-Soinin pyropatteri pitää meteliä, ja sehän on ilotulitteen tarkoituskin. Metelin päätyttyä jäljellä ei ole paljon mitään, ja sekin on ilotulitteen tarkoitus.

Kiitämme: pauketta.

Moitimme: sitä seuraavaa hiljaisuutta.

Heidin ekotykäri palaa tasaisesti, savuttamatta, saastuttamatta ja melkein huomaamatta. Maatuu itsekseen, ei jätä haitallisia jälkiä ekosfääriin eikä juuri muuallekaan.

Kiitämme: tasaista liekkiä.

Moitimme: ilmastomuutosta ja maailman pahuutta.

Ruotsalainen kynttilä kaartaa määrätietoisesti länttä kohti, katoaa näkyvistä ja löytää kaiketi maalinsa jostakin päin länsirannikkoa.

Kiitämme: Tack.

Moitimme: Nej, tack.

Vanhasen urut on sävyisästi tussahteleva, verkalleen taivasta kohti kipuava uuden vuoden peruspaketti. Nimestään huolimatta pikemminkin urkuharmonia kuin hammondia, saati raketinheitintä muistuttava yleisvaikutelma.

Omakotitalon pihalla sytytettynä ei häiritse naapureita, ei myöskään parvekkeella, kadulla, metsässä, pellolla tai Euroopan Unionin huippukokouksissa.

Kiitämme: tasaisuutta, turvallisuutta.

Moitimme: tasaisuutta, turvallisuutta.

Jymy-Arto syöksyy rakettina esiin suuresta tuntemattomuudesta, kaartaa ja palaa takaisin sinne samaan paikkaan. Karjala ei tule takaisin.

Kiitämme: ketä?

Moitimme: jaa kuka, ai ketä?

Tarjala takaisin on tuoteselosteen mukaan tasaisesti ja turvallisesti palava joka kodin turvatuikku.

Joissakin olosuhteissa se saattaa kuitenkin olla hyvinkin äkäisesti rätisevä moniefektipata, jonka lähistöllä ei parane oleskella ainakaan ilman turvalaseja.

Kiitämme: tähänastisesta.

Moitimme: Mekö muka moitimme? Ei suinkaan! Ei tullut mieleenkään! En minä ainakaan mitään sanonut, anteeksi jos sanoin, ei ainakaan ollut tarkoitus, teidän korkea-arvoisuutenne, pahoittelen syvästi, teidän jalosukuisuutenne, ei tule toistumaan, teidän pyhyytenne, antakaa armoa, teidän ylimmäisyytenne…

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic