Uutiset

Taiveaho jätti Hämeenlinnan

Kansanedustaja Satu Taiveaho (sd.) on muuttanut pysyvästi asumaan Tuusulaan. Taiveaho kertoo tällä viikolla blogissaan, että on myynyt kaikessa hiljaisuudessa Hämeenlinnan Hirsimäessä sijaitsevan kakkoskotinsa.

Hän perustelee ratkaisuaan järkisyillä.

-On vain niin, ettei kahden asunnon pidossa ole pitkän päälle mitään järkeä. Kahdet lainat ja kahdet pihatyöt, kun ei edes yksiin kotitöihin ole juuri aikaa, hän toteaa blogissaan.

Taiveaho avioitui tuusulalaisen kansanedustaja Antti Kaikkosen (kesk.) kanssa vuonna 2008, mutta pariskunnalla on ollut koti kummankin puolison vaalipiirissä. Taiveaho on toistuvasti kertonut pitävänsä kiinni Hämeenlinnan kodistaan niin pitkään, kun on kansanedustajana. Vaalipiiriä hän ei ole halunnut vaihtaa.

Taiveaho ilmoitti helmikuussa, ettei lähde enää ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa, vaan keskittyy tulevaan adoptiolapseen. Vielä tuolloin hän kertoi pitävänsä toistaiseksi kiinni Hämeenlinnan kodistaan.

-Pitkälti asia riippuu siitä, mistä päin työtä löytyy. Kovin mielelläni en Hämeenlinnasta pois lähtisi, mutta toki se voi jossakin vaihteessa tulla eteen, Taiveaho pohti helmikuussa Hämeen Sanomissa.

Humppilan kunnan sosiaalijohtajana eduskuntaan noussut Taiveaho on haaveillut paluusta sosiaali- ja terveydenhuollon pariin.

Kunnallisista luottamustoimistaan hän luopui jo viime kunnallisvaaleissa.

-Hämettä en kuitenkaan aio ikinä hylätä ja nyt tämän lopun eduskuntakaudenkin kierrän toki vielä omaa aluettani. Haikein mielin kimpsuni kokoon laitoin ja huonekaluja maailmalle lähetin. Koin ja koen Hämeenlinnan niin vahvasti omaksi kaupungikseni, alun perin riihimäkeläinen Taiveaho kirjoittaa blogissaan. (HäSa)