Uutiset

Takana vaihteleva MM-kausi

Ratasivuvaunujen MM-sarjassa kolmannen täyden kauden ajanut Petri Makkula on pannut pillit pussiin tämän kauden osalta. Takana on vaihteleva kausi MM-sarjassa, jossa Pete ylsi toisen kerran peräkkäin loppupisteissä seitsemänneksi. Parhaiten Makkulan sivari kulki kesäkuussa Rijekan radalla Kroatiassa, jossa vauhti riitti palkintopallille molemmissa lähdöissä. Yhdessä nokialaisen purkkiorjansa Harri Asumaniemen kanssa Makkula oli sprinttikisassa kolmas ja pitkässä kisassa (Gold race) toinen.

Hieman paremmalla tuurilla Makkula ja Asumaniemi olisivat olleet paljon korkeammalla loppupisteissä. Jossiteltavaa jäi Donington Parkin (Englanti), Assenin (Hollanti) ja Le Mans (Ranska) kisoista.

– Niissä jäimme kokonaan ilman pisteitä kaikenlaisten ongelmien takia. Kauden päätöskisa Le Mansissa oli karuin keikka, sillä ajoimme ulos jo aika-ajossa, ja siltä reissulta Suma (Harri Asumaniemi) palasi Suomeen paarikuljetuksena lentokoneella. Kaverilta meni muun muassa käsi poikki kolmesta kohtaa.

– Jos olisimme ajaneet kolmessa perseelleen menneessä kisassa edes sijoille 5–7, olisimme olleet pisteissä kolmansia. Mutta eihän tämä ole ensimmäinen kerta, kun moottoriurheilussa sattuu ja tapahtuu, Makkula muistuttaa.

Vauhtia riittää

Makkula on päässyt hyvin sisään MM-sarjaan. Nykyisen menopelinsä, 1000-kuutioisen LCR-BMW:n, mies hankki kaksi vuotta sitten.

– Vauhtimme on parantunut koko ajan, mutta lähdöissä oli edelleen ongelmia. Bemarin sähköpuoli on oikutellut jo pitempään, Makkula sanoo.

Maailmanmestaruuden voitti tänä vuonna brittipari Tim Reeves ja Gregory Cluze Kawasakillaan. Hopeaa sai Suzuki-kaksikko Ben ja Tom Birchall.

– Kovin kärki meni tänäkin vuonna todella lujaa, mutta koko ajan olemme saaneet heitäkin kiinni, Makkula arvioi.

Ensi kaudellakin ajetaan

Makkula päästelee ensi myös kaudella yli kolmeasataa kulkevalla sivarillaan. MM-sarjassa jatkaminen on kuitenkin vielä epävarmaa.

– Katsotaan nyt ensin, minkälaisen paketin saamme kasaan. Uusi matkustajakin pitäisi saada leikkiin mukaan. Kotimaan ja Viron radoille löytyy miehiä, mutta MM-sarjan purkkiorjaa katsellaan kyllä Saksan suunnalta.

– MM-sarjassa olisi kyllä hienoa jatkaa, sillä nelinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärintakin palasi tänä vuonna jo loppukaudesta radoille uuden purkkiorjansa Kirsi Kainulaisen kanssa. Kaikki riippuu nyt kuitenkin rahoituksesta, Makkula muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat