Uutiset

Takanen tähtäsi mestariksi

Miehikkäläläinen Tommi Takanen jatkaa hyviä esityksiään skeet-ampumaradoilla. Suomen rankingkisoissa voittoja napsinut Lahden Ampumaseuran mies juhli sunnuntaina Lopella uransa ensimmäistä suomenmestaruutta. 24-vuotias Takanen kukisti 16 laukauksen finaalissa sipoolaista SSG-seuraa edustavan Timo Laitisen.

Pronssiottelussa pitemmän korren veti SM-kisoja isännöineen Ala-Hämeen Ampujien Jukka Passila, joka voitti Lounais-Hämeen Tomi Aspholmin vasta mitaliottelun pudotusammunnassa. Hattulalainen Passila oli paras 70 kilpailijan peruskilpailussa pistein 121 (maksimi 125). Samaan ylsi myös lopulta mestariksi kruunattu Tommi Takanen.

Takanen viihtyi hyvin Lopen ampumaurheilukeskuksen uusitulla haulikkoradalla. Finaalivoitto heltisi yhdellä ohilaukauksella Laitisen haparoitua kaksi kertaa.

– Hyvä vuosi näyttää jatkuvan. Tämä oli jo kuudes finaali seitsemässä kisassa ja neljäs voitto rankingtason kisoissa. Tavoitteenani oli finaalipaikka ja sehän toteutui, jonka jälkeen tiesin olevani jo aika vahvoilla. Mestaruus maistuu todella hyvältä, sillä vastaavaa en ole kokenut vielä missään ikäsarjassa, Takanen nauroi.

Jaakko Louhelaisen valmentama Takanen lähestyy kovaa vauhtia skeet-ammunnan kansainvälistä huippua. Yhden maailmancupin kisankin mies on jo ennättänyt tähdätä.

– Kyllä suomenmestaruus tässä lajissa on aika arvotettu saavutus, ja tästä on mukava lähteä jatkamaan eteenpäin. Tavoitteenani on ilman muuta saavuttaa lähiaikoina maailman kärki ja seuraava etappi on vuosien 2016 tai 2020 olympialaiset, Takanen suunnitteli.

Takanen on testannut jo rahkeitaan kovissakin haulikkokisoissa. Maailmancupin Espanjan kisoissa hän ylsi 119 pisteen tulokseen.

– Toivottavasti maajoukkue-edustuksia heltiää pian lisää, Takanen toivoi.

Suomenmestari kehui Lopen kisojen järjestelyitä.

– Täällä on upeat puitteet harrastaa haulikkoammuntaa. Ala-Hämeen Ampujat junaili myös hienot kisat, vaikka minulle ampumapaikan maaston taustaväritys olikin aika hankala. Värisokean on hieman hankala havaita varsinkin A-puolen tornista lähteviä kiekkoja, Takanen sanoi.

Pronssimitalisti puski talkoita

Uransa toisen SM-mitalin saavuttanut 43-vuotias Jukka Passila myhäili hänkin tyytyväisenä kisan jälkeen. SM-pronssi kotiyleisön edessä lämmitti mukavasti.

– Kotiedusta ei tällä kertaa ollut kyllä mitään hyötyä, sillä oli koko viikon seuramme talkoojoukoissa. Yllättävän hyvin kisat sujuivat, vaikka vielä torstaina olin raivausjoukoissa yhdeksän tuntia, Passila muisteli.

Passila ylsi pari vuotta sitten SM-hopealle. Myös metsästäjienliiton skeet-kisoissa hän on saavuttanut mitaleita.

Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtaja Timo Suni seurasi silmä tarkkana seuransa ampujien esityksiä SM-kisoissa.

– Oli todella hienoa, että saimme Jukan finaaliin ja vielä mitaleillekin. Hyvin ampui myös vasta 15-vuotias Eetu Kallioinen, vaikka ihan kärkeen hän ei kokeneiden miesten joukossa yltänytkään. Seitsemänneksitoista yltäneen Eetun kauden pääkisa on vasta viikon kuluttua. Tuolloin ammutaan nimittäin Siilinjärvellä ikäkausimestaruuksista, Suni muistutti.

Ala-Hämeen Ampujat isännöi ensimmäistä kertaa SM-kisoja.

– Testasimme ampumapaikkoja jo kesäkuun kisoissa, mutta vasta SM-kisoihin saimme kaikki paikat kuntoon. Kisat olivat todella kova ponnistus seuraltamme, A-HA:n puheenjohtaja Suni kertoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020