Uutiset

Takavarikossa 292 voodoonukkea

Kolumbian poliisi on törmännyt pulmaan. Kukaan poliiseista ei halua tutkia tuoretta takavarikkoa, jossa virkavallan käsiin jäi 292 mustaa voodoonukkea.

– Noitia ei ole olemassa. Mutta jos heitä on, heitä on, muotoili liikennepoliisin kapteeni Gerson Fajardo sanomalehti El Tiempon haastattelussa.

Voodoo-nukkejen kuljetus tai myynti ei ole Kolumbiassa vastoin lakia. Poliisi kuitenkin päätti takavarikoida suuren nukke-erän, kun se löydettiin Quindion maakunnassa.

– Haluamme näin suojella ihmisten moraalista käyttäytymistä ja hyviä tapoja, lisäsi poliisin toinen edustaja Rolando Silva.

Nukketakavarikossa löytyi myös 192 pakkausta ”taikapölyä” sekä kirjalliset ohjeet siitä, miten kirous langetetaan.

STT-Reuters

Lapset renkaille renkailla

Singaporessa on kehitetty uusi konsti saada lapset liikkumaan enemmän. Kaksikerroksinen bussi on nyt muokattu liikkuvaksi voimistelusaliksi. Pyörien päällä oleva voimistelusali lähtee koulu- ja lastentarhakierrokselle ensi kuussa.

Kaksikerrosbussin sisällä on puolapuita, voimistelurenkaita sekä köysiä, joita lapset voivat kiipeillä. Loukkaantumisten estämiseksi sekä seinät että lattiat on pehmustettu. Välineet on suunniteltu lapsille, jotka ovat iältään kolmen ja yhdeksän vuoden välissä.

STT-DPA

Murdoch ostamassa ennätyskalliin kämpän

Mediamoguli Rupert Murdochilla ei tee tiukkaa rahasta. Upporikas pappa on sopinut ostavansa New Yorkin Manhattanilta kattohuoneiston ennätyshintaan. 20 huoneen asunto maksaa 44 miljoonaa dollaria (33 milj. euroa).

Summa on tähänastinen ennätys Manhattanilla, joka on eräs planeetan kalleimpia asuinalueita. Kauppa tarvitsee kuitenkin vielä osoitteessa 834 Fifth Avenue sijaitsevan rakennuksen hallituksen hyväksynnän.

Australiassa syntynyt 73-vuotias Murdoch on nykyisin Yhdysvaltain kansalainen. Hän on luonut moneen maahan ulottuvan mediaimperiumin. Murdochin omaisuuden nykyarvoksi lasketaan 7,8 miljardia dollaria.

Sumeilemattomista otteistaan tunnettu Murdoch ei ole ollut kaikkien mieleen. Tunnettu näytelmäkirjailija Dennis Potter nimesi syöpäkasvaimensa mediakuninkaan kaimaksi, Rupertiksi.

STT-AFP

Ranskalaisjuristin etiikka on venyvää sorttia

Poliisi epäilee ranskalaista syyttäjää varastetun luottokortin käyttämisestä. Syyttäjän epäillään käyttäneen varastettua luottokorttia bordellilaskunsa maksamiseen. Jos poliisin epäilyt osoittautuvat oikeiksi, ranskalaissyyttäjää uhkaavat virasta pidättämisen lisäksi myös kurinpidolliset toimenpiteet.

Epäilty väärän luottokortin käyttö tapahtui Saksassa.
Tilanteesta tekee omituisen se, että syyttäjä oli Saksassa puhumassa syyttäjien etiikkaa käsittelevässä konferenssissa.

Heti puheen perään oli, ainakin poliisin epäilyjen mukaan, aika suunnata bordelliin kollegalta varastettu luottokortti taskussa.

STT

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic