Uutiset

Tallinnaan nousee iso kokous- ja konserttikeskus – Laivayhtiö Tallink mukana suurprojektissa

Tallinnan Linnahallin alueelle rakennetaan kansainvälinen konfrenssi- ja konserttikeskus. Aiesopimuksen ovat allekirjoittaneet Tallink-konserni, Tallinnan kaupunki ja Tallinkin pääomistaja Infortar-yhtiö.
Tallink -konserni kertoi olevansa mukana kokous- ja konserttikeskuksen rakentamisesta Tallinnaan. Yhtiö on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista, jonka uusin laiva Megastar liikennöi Helsingistä Tallinnaan. Kuva: Kimmo Penttinen / arkisto
Kuvituskuva: Kimmo Penttinen / arkisto

Tallinnan matkailua aiotaan piristää kansainvälisellä konfrenssi- ja konserttikeskuksella, jossa on myös matkustajasatama, hotelli, liikekeskus, ravintoloita ja kahviloita. Keskus nousee Linnahallin alueelle.

– Tallinnan kaupunki on löytänyt yhteistyökumppanit, joiden kanssa Linnahallin kiinteistön kehittäminen on mahdollista toteuttaa. Kansainvälinen konferenssi- ja konserttikeskus yhdessä matkustajasataman kanssa piristää matkailualaa, yleistä taloutta ja luo työpaikkoja tulevaisuudessa. Hankkeen toteutus yhteistyössä osapuolten kanssa tarjoaa monipuolisen kaupunkialueratkaisun Linnahallin alueelle, kertoo Tallinnan kaupunginjohtaja Minhail Kõlvart.

Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat noin 300 miljoonaa euroa ja rakennusajaksi arvioidaan kolme vuotta siitä lähtien, kun kaikki luvat on saatu kuntoon.

Tallink-konserni, Infortar ja Tallinnan kaupunki perustavat yhteisyrityksen, josta Tallinnan kaupunki omistaa 34 prosenttia, Tallink-konserni 33 prosenttia ja Infortar 33 prosenttia.

Yhteisyrityksen perustamisen yhteydessä osapuolet sijoittavat yritykseen yhteensä miljoona euroa. Jos Tallinnan kaupunginvaltuusto tukee päätöstä, yhteisyritys muodostuu jo tämän kevään aikana.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo tiedotteessa, että Viro tarvitsee kipeästi suurta, kapasiteetiltään yli 5000 henkilön konferenssi- ja konserttisalia, joka mahdollistaisi suurten konferenssien ja kulttuuritapahtumien järjestämisen Virossa.

Nõgenen arvion mukaan kaupungin alueella vierailee yli 10 miljoonaa ihmistä vuosittain.

Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink -brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line -brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan.

Tallink on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen.

Tallinkilla on tilauksessa uusi laiva Helsinki-Tallinna -reitille Rauma Marine Constructionsin telakalta. Mystar-nimisen laivan arvioidaan valmistuvan Raumalta vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tallink toimii myös pikaruoka-alalla. Yhtiöllä on franchise -sopimukset Burger King -ravintolaketjun kanssa Virossa ja muissa Baltian maissa.

Tallink-konserni kertoi jo viime syyskuussa perustaneensa ensimmäisen Aasian tytäryhtiönsä, Tallink Asian Singaporeen. Tytäryhtiön tavoitteena on edistää konsernin kehitys- ja laajentumistoimia Aasiassa.

Menot