fbpx
Uutiset

Tallinnan tyyli

Hämmästyin sunnuntain Hämeen Sanomien muotisivun artikkelista, joka käsitteli Tallinnan katumuotia (HäSa 27.8.2006).

Toimittaja teilasi tallinnalaiset tyylittömiksi ja epämuodikkaaksi ihmisiksi. Tallinnan kaduilta saa kuulemma oikein hakea tyyliä ja viimeisiä muotivirtauksia. Jutussa jopa mainittiin, että turistit ovat ainoita ihmisiä Tallinnan kaduilla, joilla on muotiasiat hallussa. Rohkenen esittää tässä eriävän mielipiteen.

Itse olen Tallinnan kaduilla puolestani aina ihastellut tyylikkäitä ja naisellisia naisia. Tyylikkyys tulee mielestäni kyvystä pukeutua itselleen sopivalla tavalla ja kyvystä kantaa vaatteitaan.

Toimittaja tarkoittanee artikkelissaan muodilla ja tyylillä viimeisten muotivillitysten seuraamista. Suomessa ollaan omaksumassa ruotsalainen tyyli seurata viimeistä muotia ja pukeutua poikkeuksetta sen mukaisesti. Kaikki naiset kokoon katsomatta pukeutuvat muotilehtien ohjeiden mukaisesti kuin sokeat lampaat pillifarkkuihin ja pallokuosiin, jos ne nyt sattuvat olemaan muodissa. Nuoret naiset ovat liian usein toistensa halpoja kopioita. Tyylikkyys on mielestäni täysin jotain muuta.

Tallinnassa törmää naisiin, jotka uskaltavat olla naisellisia ja tyylikkäitä omalla tavallaan. Myös Suomessa löytyy paljon tällaisia naisia, mutta samaan muottiin tunkeminen näkyy kuitenkin selvästi suomalaisessa katukuvassa. Eläköön omaperäisyys ja pitkät sääret. Muotikin lienee katsojan silmässä.

Pöyristynyt

Turku

Menot