fbpx
Uutiset

Tallipäällikkö Ajolle viides mestaruus

Aki Ajon johtama Ajo Motorsport saavutti sunnuntaina Espanjan Aragonin radalla jo tallin neljännen maailmanmestaruuden. Eteläafrikkalainen Brad Binder toi tittelin tiimille jo kauden viidenneksi viimeisessä osakilpailussa. Lisäksi Ajon nimiin lasketaan Moto2-luokassa saavutettu maailmanmestaruus, mikä nostaa hämeenlinnalaisen saavuttamien mestaruuksien määrän yhteensä viiteen.

Red Bull KTM Ajo -tiimin Brad Binder sijoittui kauden viidenneksi viimeisessä MM-osakilpailussa Espanjan Aragonissa toiseksi ja varmisti samalla itselleen kauden 2016 Moto3-luokan maailmanmestaruuden.

Samalla 21-vuotias nuorukainen teki historiaa, sillä hän on ensimmäinen eteläafrikkalainen kuljettaja, joka on voittanut ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan tittelin sitten Jon Ekeroldin vuonna 1980 saavuttaman 350-kuutioisten maailmanmestaruuden.

– Brad Binderin kehitys kahden viimeisen vuoden aikana on ollut huikea. Moni ei uskonut, että hän voisi saavuttaa jotain tällaista ja hän on osoittanut heidän olleen väärässä, Aki Ajo iloitsee.

– Kiitän häntä paljon työstä, jonka hän on tehnyt ja kiitän myös hänen vanhempiaan, jotka ovat kasvattaneet pojan, jolla on tuollainen kyky. On ollut ilo työskennellä heidän kanssaan näiden vuosien ajan. Haluan myös kiittää sponsoreitamme, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi ja jotka ovat uskoneet meihin taas tänäkin vuonna sekä tiimiä, joka on tehnyt Red Bull KTM Ajosta niin fantastisen. En usko, että varikolla on montaa meidän kaltaistamme tiimiä, jolla on näin fantastinen henki. Bradilla on ollut uskomaton kausi. Hän on aina pysynyt rauhallisena ja välttänyt tekemästä virheitä, Ajo hehkuttaa.

Ajo Motorsportin toinen Moto3-luokan kuljettaja Hollannin Bo Bensneyder sijoittui sunnuntain kisassa viidenneksitoista. Ajo Motorport Academyn kuljettaja Japanin Tetsuta Nagashima osallistui kilpailuun puolestaan villillä kortilla. Hän ylitti maalilinjan lupaavasti sijalla 23. Voittoon ajoi Jorge Navarro ja podiumin kolmannelle paikalle nousi Enea Bastianini.

Ajo Motorsportille maailmanmestaruus on toinen Moto3-luokassa. Edellisen kerran tittelin tiimille toi Sandro Cortese vuonna 2012. Lisäksi talli on saavuttanut mestaruudet 125-kuutioisissa vuosina 2010 (Marc Marquez) ja 2008 (Mike Di Meglio).

Vuonna 2015 Ajon johtama Moto2-talli saavutti maailmanmestaruuden ranskalaisen Johann Zarcon johdolla, jolla on myös mahdollisuudet tuoda 48-vuotiaalle Ajolle kuudes maailmanmestaruus kauden päätteeksi.

Aragonissa viidennestä ruudusta lähtenyt Zarco sai huonon startin ja ajoi sijalle kahdeksan vaikean kilpailun päätteeksi, mutta säilytti silti MM-pistejohdon yhden pisteen turvin.

– Se on hyvä juttu, että jatkamme Moto2-luokan johdossa Johann Zarcon kanssa Espanjan kisan jälkeen. Johann ja Espanjan Alex Rins käyvät hienoa taistoa maailmanmestaruudesta, mutta ehkä myös muita kuskeja ilmestyy kärkikahinoihin mukaan. Neljä viimeistä osakilpailua tulevat varmasti olemaan jännittäviä, Ajo uskoo.

Kauan Ajo ei ennättänyt juhlia tuoreinta mestaruuttaan, sillä jo maanantaina miehen tiimi testasi uutta kalustoaan Aragonissa.

– Neljä kisaa on jäljellä, mutta jännitettävää riittää todennäköisesti kauden loppuun saakka. Pikkuhiljaa katseet pitää myös jo siirtää myös ensi kaudelle, jolloin pikkuluokan mestarimme Binder siirtyy Moto2-luokkaan. Ensi kaudella olemme myös tässä luokassa KTM:n tehdastalli. Tänään Binder on päässyt kokeilemaan jo isomman luokan uutta peliään, Ajo kertoi.

Asiasanat

Menot