Uutiset

”Talouden haasteiden hoitaminen onnistuisi”

Kokoomusministeri Petteri Orpo sanoi Lännen Median haastattelussa, että keskusta olisi tulevaisuudessa luontevin hallituskumppani kokoomukselle. Nyt vaalien ennakkosuosikin keskustan piirijohtajat kertovat, kuka olisi heille vaalien jälkeen mieluisin hallituskumppani.
 
Kolmasosa keskustan piirijärjestöjen puheenjohtajista haluaa Suomeen punamultahallituksen. Kaikki, jotka suostuivat nimeämään suosikkinsa valitsivat Sdp:n. Heitä oli yhteensä kuusi kaikkiaan 21 puheenjohtajasta.
 
Yksikään puheenjohtaja ei suoraan myöntänyt toivovansa kokoomusta hallituskumppaniksi, eikä puhdasta porvarihallitusta mainittu.
 
– Hallituspohjan pitää ensinnäkin nojata vaalitulokseen. Vanhastaan henkilökohtainen sympatiani on ollut punamultapohjassa, jos se vaan on vaalituloksella perusteltavissa, totesi Uudenmaan piirin puheenjohtaja Eero Lankia.
 
– Jos minun pitäisi valita, ennemmin Sdp kuin kokoomus, linjasi Satakunnan Tapio Huhtanen.
 
Kainuun Timo Korhonen arvioi, että talouden haasteiden hoitaminen onnistuisi jouhevasti vanhalla punamultayhteistyöllä.
 
Seitsemän puheenjohtajaa ilmoitti, että maahan pitää saada kolmen suuren puolueen hallitus. He eivät halunneet määritellä tarkemmin sen väriä. 
 
Myös osa punamultaa kannattaneista puhui kolmesta suuresta. Silloin punamultaa todennäköisesti täydentäisi perussuomalaiset. (LM-HäSa)

Asiasanat