Uutiset

Talous pyörii pallukoilla

Tapio Lahtinen

Kun urheilukenttien alfauroksen betanäyte osoittautuu positiiviseksi, tuskin monikaan enää nielaisee aamusella omegamunaa väärään kurkkuun. Sitähän arvattiin odottaa.

Elämmehän huiputustaloudessa. Maksamme päivittäin pieniä summia siitä hyvästä, että meitä vedetään höplästä. Sehän ei ole hölmö, joka huiputtaa, vaan se, joka suostuu siitä irtonumerohinnan maksamaan.

Urheilu on dopiumia kansalle, sanoi entinen mies.

Pikajuoksija tarvitsee suoritukseensa mahtavia reisilihaksia, mutta ei sellaisia pahkuroita, joita niskan seutuville kasvaa. Niitä tuottaa huiputustalous.

Huippujuoksijan pahkurat ovat aitoudessaan läheistä sukua lööppikaunottaren pompuloille, jotka taas ovat yhtä aitoja kuin missin lehtihaastattelussa julkituomat kiihkeät tunteet kuuluisaa jalkapalloilijaa kohtaan. Palloilijassa aidointa on pallo, jota hän potkii.

Huiputustalous tuottaa pahkuroita ja pompuloita niin paljon kuin vain kysyntää riittää ja lääkärit ehtivät. Poikkeuksellisen vilkas kisavuosi on tosin kiihdyttänyt varsinkin pahkuroiden kysyntää niin rajusti, ettei kaikille höynäytettäväksi haluaville ole kaikin ajoin riittänyt näitä testosteroneilla pumpattuja pullistumia. Tuotantokapeikkoja on syntynyt. Kaikkia halukkaita ei ole ehditty huiputtaa, ja tulostaso on jäänyt vaatimattomaksi.

Sen sijaan silikonilla lujitettujen pompuloiden tuotanto ja kysyntä ovat pysytelleet tasapainossa ja hinnat vakaina.

Erilaisten kehon pullistumien merkitys kansan- ja maailmantaloudelle kasvaa kaiken aikaa.

Kun aikaisemmin talouden nousuja ja laskuja ennakoitiin naisten hameenhelmojen pituuden perusteella, nyt analyytikkojen katseet ovat kohonneet piirun verran ylemmäs. Globaalitaloudessa mammonan liikkeitä mitataan mammografilla.

Vanhasta puunjalostukseen perustuvasta yhteiskunnasta on jäljellä enää sahanpuru kuluttajan korvien välissä. Ilman tissinkuvien vakaata menekkiä maailmalla suomalaiset paperitehtaat pysähtyisivät kuin seinään.

Talouden rautaisten lakien mukaan kysynnän kasvu kasvattaa myös pahkuroita ja pompuloita. Mitä paremmin taloudessa pyyhkii, sitä suurempia ovat pompulat lööpeissä.

Talouden syklissä elämme nyt d-kuppivaihetta.

Joskus muinoin ihminen hankki elääkseen ammattitaidon, nyt hän kasvattaa mollukat reisiin, niskaan tai kaulan alle ja hankkii elannon niillä. Pahkuroista ja pompuloista on tullut tuotantovälineitä, joihin silikonin ja testosteronin ohella on sitoutunut runsaasti pääomaa.

Kuluttajan kannalta kaikki nämä pullistumat ovat uskonvaraisia asioita eli mielikuvia. Me maksamme mielihyvin siitä, että pullistuman omistaja ei jää kiinni. Se riittää meille todisteeksi aitoudesta.

Näin siis toimii huiputustalous. Ihan totta, uskokaa pois.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic