Uutiset

Talvihallia suunnitellaan nyt Parooninmäkeen

Riihimäen Ilveksen jalkapallohalli on yhä lähtökuopissaan Riihimäellä. Nyt seura odottaa Riihimäen kaupungin lähtevän mukaan osakeyhtiöön, joka rakentaisi talviharjoitushallin Parooninmäestä Pajatien varresta yksityiseltä vuoratulle tontille.

– Hallin rakentamiseen haetaan parhaillaan poikkeuslupaa. Naapurustosta on jätetty yksi valitus. Uskon kuitenkin, että halli nousee tälle paikalle. Jos hallin rakentaminen viivästyy, paikalla harjoitellaan nurmella, sanoo Riihimäen Ilveksen varapuheenjohtaja Jarno Härkönen.

Harjoitushallin suunnittelu on edennyt takkuisesti. Kolmisen vuotta sitten seura suunnitteli hallia ensin Urheilupuiston maisemaan talviharjoituskentälle, mutta kevytrakenteisen hallin rakentaminen ei soveltunut maisemaan.

Kaupunki esitti hallille paikkaa Peltosaaresta, mutta suopohjan perustuskulut paalutuksineen nousivat liian korkeiksi. Vankilan lähteltä vanhalta urheilukentältä piti myös löytyä hallille sopiva paikka, kunnes Etelä-Suomen lääninhallitus ilmoitti hallin rikkovan kulttuurihistoriallisen miljöön. (HäSa)

Päivän lehti

9.4.2020