Uutiset

Talvikuvakisassa herkistyttiin kauneudelle

Ajastimen lumiaiheiseen valokuvakilpailuun tuli yhteensä 105 valokuvaa, vaikka kilpailuaika oli lyhyt. Ihmiset ovat kuvanneet lunta, suorastaan tutkineet sitä kameroillaan, ja useimmiten nauttineet sen kauneudesta.

Kisaan tulleista otoksista enemmistö kuvasi lumen uudenlaisiksi muuttamia maisemia tai hupaisia yksityiskohtia. Ihmisiä ja elämiä valkoisessa maailmassa seikkaili vain muutamissa otoksissa.

Markku Laulajan voittoisa lumikuva.

Hämeen Sanomien valokuvaraati valitsi voittajaksi hämeenlinnalaisen Markku Laulajan otoksen Huurankukka. Lumi on kiteytynyt upeaksi pikku taideteokseksi, ja taustalla näkyy loputtoman valkoinen maailma.

Kisan toiseksi ylsi Riikka-Leena Puistola otoksellaan lunta rakastavasta Maissi-mäyräkoirasta. Koira poseeraa kameralle temmellettyään niin, että kaikkialta roikkuu lumipaakkuja.

Riikka-Leena Puistolan toiseksi tullut koirakuva.

Kolmas palkinto meni Niina Rajalalle valokuvasta Pieni kalamies. Ison ja pienen kalastajan siluetit erottuvat kauniisti aurinkoa vasten.

Kilpailun sato oli laadukas, joten tuomareiden ei ollut helppoa seuloa seasta voittajia. Kolmen voittajan lisäksi tuomaristo palkitsi kolme kuvaajaa lohdutuspalkinnolla.

Ne saivat Minna Turunen kuvallaan lumeen loikkaavasta pojasta, Erkki Waulu hurmaavasta, huvittavasta lumiukkokuvastaan ja Anne Tapaila kuvastaan, jossa aamuaurinko paistaa huurteisten oksien läpi.

Lisäksi kolme kuvaajaa saa kunniamaininnan: Sonja Heinonen jylhästä Hämeen linna -otoksestaan, Essi Ahtola lumeen pukeutuneesta Jean Sibeliuksesta ja Miska Alén lähikuvastaan huurteisista silmäripsistä.

Niina Rajalan tunnelmallinen kalastuskuva tuli kolmanneksi.

Raatiin kuuluivat toimittajat Jani Suhonen, Tuulia Viitanen, Marika Riikonen ja Jan Salminen sekä myyntineuvottelija Anna-Leena Lemberg.

Palkinnoista on ilmoitettu voittajille. (HäSa)

Klikkaa alapuolella olevaa linkkiä ja katso kaikki hyytävän talviset kuvat!

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic