Uutiset

Talvipyöräilyn puolesta

Joku talvipyöräilyn vastustaja kirjoitti palstalle kärkevän mielipiteensä. Hän suositteli joukkoliikenteen käyttämistä pyöräilýn sijaan,

Mitäpä, jos tekee vuorotyötä, eikä linja-autot kulje?

Asun seitsämän kilometrin etäisyydellä työpaikalta. Taksiako pitäisi tunnetusti niin hyvinpalkatun sairaanhoitajan käyttää?

Ja entäs jos haluaa pitää huolta kunnostaan ja säästää huikeat summat euroja vuoden aikana?

Ja mitenkäs se ekoajattelun laita on? Autoilu on yksi suurimmista saastuttajista maapallollamme.

Hämeenlinnassa on kai myös tarkoitus alkaa panostaa enemmän työmatkaliikuntaan muilla kuin yksityisautoilla. Tutkimusten mukaan täällä suositaan keskimääräistä enemmän yksityisautoilua. Sen helposti uskookin katsoessaan jatkuvia autovirtoja ns. ruuhka-aikoina.

Toivon vain hartaasti, että kaupunginisät hoitavat pyörätiet näin talvisinkin kuntoon, jottei haavereita satu. Kiitos kuuluu tiemestari Tapio Murrolle, joka on ottanut palautetta upeasti vastaan tänä talvena.

Mitä tulee kirjoittajan kommenttiin autoilijoiden pidentyneistä jarrutusmatkoista esimerkiksi risteysalueilla, niin se pitää kyllä paikkansa. Mutta eipä ole ihmekään, kun risteykseen tullaan kaasu pohjassa ja ollaan vaan siinä toivossa, että kyllä tuo pyöräilijä-pelkuri väistää. Näin siinäkin tapauksessa, että autolla olisi väistämisvelvoillisuus.

Joten eiköhän kuljeta sulassa sovussa tuolla liikenteessä ja annetaan arvoa muillekin tienkäyttäjille.

Pyöräilijä-Päivi

Hämeenlinna

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic