Uutiset

Tamminen johdatteli Cocksin jälleen voittoon

Käsipallon SM-liiga näyttää edelleen sujuvan riihimäkeläiskomennossa. Cocks vieraili lauantaina Turussa, jossa runkosarjan häntäpäähän juuttunut Åbo IFK yritti riistää sarjapisteitä. Jo pelin alussa oli melko selvää, kuka vie ja kuka vikisee. Pelin päätyttyä tulostaululla komeilivat lukemat 29–33 (13–18) Cocksin hyväksi.

Teemu Tamminen, 25, on kiistatta tämän hetken kuumin käsipalloilija Suomessa. Lauantaina Tamminen juoni 12 kertaa pallon turkulaismaaliin. Se palkittiin jälleen ottelun tähtipelaajan tittelillä. Tamminen on ollut syyskuusta alkaen kolme kuukautta peräjälkeen koko liigan tähtipelaaja, eikä joulukuukaan ole alkanut lainkaan hassummin.

Kekki saa puhtia…joukkueeseen

Cocks ei kuitenkaan lepää yhden pelaajan varassa. Kesällä urakkansa aloittanut päävalmentaja Kaj Kekki on saanut kansainvälisen joukkueen hitsautumaan yhteen. Siitä saatiin näytteitä jälleen Turussa. Kotijoukkue johti kuutisen minuuttia, kun Cocksin tiivis puolustus alkoi purra. Samalla riihimäkeläisten hyökkäykset tuottivat tulosta. Alun kohdistusheitot ja pallojen menetykset jäivät historiaan, pallo kulki nyt ja heitto olivat tarkkoja. Kristo Järve, Gheorghe Safronii ja kahdesti maalin tehnyt Antti Valo veivät Cocksin jo 3–6 johtoon.

Tässä vaiheessa Åbon luotsi Thomas Hivert otti aikalisän, mutta terästäytyminen jäi lyhytaikaiseksi. Kahden Frans Lindholmin tekemän kavennusmaalin jälkeen Cocksin Kristian Jansson kasvatti jälleen johtoa, kunnes alkoi Tammisen show. Tamminen tykitti kolme maalia ja kun peli kulki muillakin, menivät riihimäkeläiset tuntuvaan taukojohtoon.

Toisella jaksolla suurin polte oli poissa ja Cocks alkoi säästellä voimiaan sunnuntaille, jolloin Cocks kohtaa Baltian liigassa kivenkovan virolaisjoukkueen, HC Kehran. Puolivaloilla pelailu antoi Åbolle jonkin verran kaunistelumahdollisuuksia, mutta todellista uhkaa ei kotijoukkue missään vaiheessa pystynyt tarjoamaan liigakärjelle. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic