fbpx
Uutiset

Tampere on vuoden 2012 rautatiekunta

Pro Rautatie on valinnut ensimmäisen kerran Suomen vuoden rautatiekunnan. Titteli napsahti Tampereelle, joka on perinteinen rautatiekaupunki ja ratojen solmupiste.

Vuoden rautatiekaupunki -nimen kaupungille toi se, että Tampereen kaupunki on viime vuosina selvittänyt raideliikenteen mahdollisuuksia kaupungin kehittämisen, kuljetusten ja henkilöliikenteen näkökulmista. Tuloksena on suunnitelma kaupungin ydinkeskustan rakentamisesta rautatien tuntumaan – osin suorastaan sen päälle.

Tampereen seudulla on myös varauduttu junaliikenteen kasvuun ja tavaraliikenteen siirtämiseen pois keskustan halkaisevalta radalta uudelle läntiselle ohiradalle, jonka suunnittelu käynnistyy ensi vuoden alussa.

Vuoden rautatiekunta on tarkoitus jatkossa valita vuosittain, sillä kunnilla on keskeinen asema rautateiden kehityksessä. Tarkoituksena on kannustaa kuntia kehittämään raideliikenteen käyttöä ja toimintaedellytyksiä kunnan omista lähtökohdista.

Matkustajille kuntien toimenpiteet näkyvät liikenneyhteyksien sujuvuutena. Ne tuovat matkakohteet lähelle raideyhteyksiä ja lyhentävät matka-aikoja. Laadukkaat asemat ja matkakeskukset toimivat yritysten ja palvelujen keskellä.

Vuoden 2012 rautatiekunnaksi kerättiin ehdotuksia kyselyllä. Tampereen lisäksi tittelistä kilpaili esimerkiksi Riihimäki, Hämeenlinna ja Järvenpää. (HäSa)

Menot