fbpx
Uutiset

Tampereen Tesoman henkirikosjuttu siirtyy syyttäjälle epäiltynä murhana

Tampereen Tesoman henkirikosjuttu siirtyy syyteharkintaan epäiltynä murhana, poliisi kertoo. Syynä murhaepäilyyn olivat poliisin mukaan havainnot tekopaikalla.

Vainaja löytyi noin 130 metrin päästä kävelytien mäen päällä olevasta penkistä, jonka kohdalla epäilty ja uhri kohtasivat epäillyn kertoman mukaan. Uhrista löytyi useita veitsenjälkiä.

Henkirikos tapahtui joulukuun 2014 lopulla.

Esitutkinnan aikana kerättiin Tesomalta lähes tuhat dna-näytettä alueen miehiltä. Epäilty hakeutui kuitenkin poliisin pakeille itse viime maaliskuussa, jotta voisi kertoa osuudestaan.

Epäilty oli muuttanut Tesomalta Tampereen keskustaan kesällä 2015. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen on kuitenkin aiemmin kertonut, että poliisi olisi ennemmin tai myöhemmin tavoittanut hänet, vaikka hän ei olisikaan tullut itse tunnustamaan.

Yksi poliisin tutkintalinjoista oli etsiä henkilöitä, jotka ovat veriteon jälkeen muuttaneet pois Tesomalta.Ei ristiriitaa kertomuksessaPoliisi kertoi jo huhtikuussa, että epäillyn kertomuksen ja tapahtumapaikalta tehtyjen havaintojen välillä ei ollut ristiriitaa.

– Hän on ollut alusta lähtien yhteistyöhaluinen ja -kykyinen, Kinnunen kertoi tällöin.

Vuonna 1994 syntynyt, yksin asunut tamperelaismies vangittiin pääsiäislauantaina todennäköisin syin epäiltynä murhasta.


Asiasanat

Menot