fbpx
Uutiset

Tänä vuonna työntekijöille on maksettu ansiopäivärahoja jo kahden miljardin edestä – lomautettujen määrä on puolittunut kesästä

Päivärahakulut olivat vielä syyskuussa koholla lähes kaikissa työttömyyskassoissa, selviää Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tiedoista.
Syyskuussa maksettiin ansiopäivärahaa 83 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän. Kuva: KL
Syyskuussa maksettiin ansiopäivärahaa 83 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän. Kuva: KL

Vuoden 2020 aikana kertyneet päivärahakulut ovat syyskuuhun mennessä 56 prosenttia viime vuoden vastaavaa jaksoa korkeammat, kertoo Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö.

Kulut ovat ylittäneet viime vuoden tason joka kuukauden aikana. Kulut ovat kuitenkin laskeneet suhteessa viime kuuhun kahden kuukauden ajan. Korkeimmillaan kulut olivat heinäkuussa, jolloin päivärahaa maksettiin lähes 300 miljoonaa euroa.

Syyskuussa maksettiin ansiopäivärahaa 83 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän. Kuluvan vuoden aikana maksetut ansiopäivärahat ylittivät syyskuussa jo kaksi miljardia.

Päivärahakulut olivat syyskuussa koholla lähes kaikissa työttömyyskassoissa. Seitsemän kassan kulut olivat yli kaksinkertaiset viime vuoteen nähden. 23:ssa 25:stä työttömyyskassasta kulut olivat kasvaneet viime vuoden syyskuusta yli 30 prosenttia.

Lomautettujen määrä lähes on puolittunut kesästä

Ansiopäivärahan saajia oli syyskuussa 174 000. Tämä on 75 000 enemmän kuin vuoden 2019 syyskuussa, mutta 45 000 vähemmän kuin kuluvan vuoden heinäkuussa.

Ansiopäivärahan saajista lomautettuja oli syyskuussa 56 000. Tämä on 48 000 viime vuoden syyskuuta enemmän, mutta 52 000 kesäkuun huippua vähemmän. Lomautettujen määrä on siis melkein puolittunut kesän huippulukemasta.

Hakemusten keskimääräinen käsittelyaika on 18 päivää. Ansiopäivärahahakemus käsiteltiin heinä-syyskuussa noin kahdessa ja puolessa viikossa. Puolet hakemuksista käsiteltiin 11 päivässä eli puolessatoista viikossa.

Uusia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä oli syyskuussa koholla noin 47 prosenttia viime vuoteen nähden. Kaikkiaan hakemuksia saapui 46 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän.

Menot