Uutiset

Tänään: Huutokauppa huipentaa antiikki- ja taidemessut

Yksi varma kevään merkki on perinteinen antiikki-, taide- ja keräilyalan messutapahtuma viikonvaihteessa Hämeenlinnassa. Tarjolla on jälleen monipuolisesti erilaista vanhaa, keräilyllistä ja nostalgista tavaraa. Tällä kertaa uutena ohjelmanumerona messujen yhteydessä järjestetään sunnuntaina 27.4. klo 14 alkaen messuhuutokauppa.
 
– Huutokauppa on yksi ohjelmanumero messujen sisällä. Se sijoittuu toisen messupäivän loppupäähän, ja sillä yritetään saada messutapahtuma jatkumaan mielekkäänä loppuun asti, messuisäntä Hannu Tienhaara kertoo.
 
Hämeenlinnan Huutokauppakamarin ja Piijuska Ky:n yhteistyössä järjestämässä huutokaupassa on myynnissä 115 erän valikoitu kokoelma antiikkiesineitä, taidetta, taidelasia, Arabian ja Kupittaan Savi Oy:n esineitä, taidekeramiikkaa, hopeaa, militariaa, koruja, postikortteja, lasikirjoja ynnä muuta.
 
Myytävät esineet ovat nähtävillä paikan päällä koko messujen ajan, sekä netissä. Huutokauppakohteiden kuvat ja luettelo löytyvät osoitteesta www.piijuska.net.
 
– Jos johonkin esineeseen ihastuu, voi siitä jättää kirjallisen ennakkotarjouksen.
 
Ilman pohjahintaa
Huutokauppa ei sinänsä ole ainutlaatuinen, sillä vastaavia tapahtumia on Suomessa järjestetty muuallakin, viimeksi Riihimäen lasimessuilla tänä keväänä.
 
– Lasitapahtumat ovat hyvin suosittuja, ja monet tulevat uudestaan messuille paikan päälle ihan huutokauppaa varten.
 
Vastaava huutokauppa Hämeenlinnassa järjestettiin Tienhaaran mukaan Antikvaarisilla kirjapäivillä kymmenisen vuotta sitten, ja tuolloin kaikki kirjat menivät kaupaksi.
 
– Tässä huutokaupassa kaikki myydään ilman pohjahintaa. Se, mikä on viimeinen vasarahinta, sillä lähtee, Tienhaara lupaa.
 
Messutiloissa palvelee Cafe Pannun messukahvila koko messujen aukioloajan.
 
Tapahtumaan on pääsymaksu. Lisätietoja: http://www.laatumessut.com/hameenlinna0414.htm.
 
Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut Hämeenkaaren urheilutalossa, Hämeensaarentie 3, 26.4.–27.4. klo 10–16.

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic