Uutiset

Tänään: Keskustaloon avautui pop up -joulupuoti

Hämeenlinnan Kuninkaallinen Nukketeatteri ja 15 seudun käsityöläistä innostuivat yhdistämään voimansa. Sen tuloksena Keskustalon sisäpihalle avattiin perjantaina pop up -kauppa Pieni Joulupuoti.
 
– Ajatus joulupuodista syntyi siitä, kun Keskustalossa oli tyhjää tilaa, mutta täällä liikkui paljon ihmisiä. Ajattelin, että me käsityöläiset voisimme yhdessä yrittää jotakin, joulupuodin puuhanainen Merja Vilmunen kertoo.
 
Nukketeatterin ja käsityöläisten yhteistyö syntyi sattumalta. Hämeenlinnan Kuninkaallinen Nukketeatteri etsi Keskustalosta esityspaikkaa:
 
– Kuulimme, että täällä on tilaa. Törmäsin paikalle, ja meille tarjoutui mahdollisuus tehdä käsityöläisten kanssa yhteistyötä, Antti Kemppainen kertoo.
 
Tilanne sopi kaikille osapuolille.
 
– Meille pop up -teatteri on uutta. Yleensä olemme kiertueella, mutta nyt on hyvä, että saamme olla pidemmän jakson samassa paikassa, Hannu Räisä sanoo.
 
– Katsotaan saako tämä tuulta alleen. Jos ensi vuonna jatkamme, voisimme mahdollisesti perustaa yhdistyksen, Vilmunen lupailee.
 
Puodissa on esillä runsaasti jouluisia käsitöitä. Avajaisviikonloppuna luvassa on glögiä ja neulegraffiteja. Puodissa on myös joulukahvila.
 
Hämeen Kuninkaallisen Nukketeatterin Dickens-klassikko Saiturin joulu saa ensi-iltansa puodin tiloissa perjantaina 29. marraskuuta. Esityksiä nähdään aina perjantaisin kello 18, lauantaisin kello 12 ja 14 sekä sunnuntaisin kello 12. Viimeinen esitys nähdään lauantaina 12. joulukuuta.
 
Käsityöläisten myymälä on avoinna arkisin kello 10–19, lauantaisin 10–15 ja sunnuntaisin kello 12–15.

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic