Uutiset

Tänään: Lasipäivää vietetään Suomen lasimuseossa

Lasinkeräilijöiden ja muiden lasiesineiden ihailijoiden vuosi käynnistyy perinteiseen tapaan Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämässä Lasipäivässä, joka järjestetään tänään kello 10–15 Riihimäellä.
 
Paikalla on yli viisikymmentä yhdistyksen jäsentä myymässä lasiesineitä. Myyjistä iso osa on alan ammattilaisia, mutta joukossa on myös sellaisia keräilijöitä, jotka myyvät ylimääräisiä kokoelmansa rönsyjä tai kaksoiskappaleita vain yhdistyksen järjestämissä myyntitapahtumissa. 
 
Tapahtumassa käy vuosittain yli 3 000 asiakasta.
 
Tarjolla esitunnustusta ja lasihuutokauppa
Museon ja yhdistyksen asiantuntijat tunnistavat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä, joita voi yhdellä henkilöllä olla mukanaan korkeintaan kolme.
 
Palvelu on maksutonta, ja esinetunnistusta on tarjolla kello 10–12. Palvelussa tunnistetaan lasiesineen muotoilija ja valmistaja, mutta ei anneta hinta-arvioita.
 
Lasipäivä huipentuu kello 14–15 järjestettävään huutokauppaan. Kuvallinen huutokauppaluettelo on nähtävillä nettiosoitteessa www.suomenlasimuseonystavat.fi
 
Päivän aikana museomyymälässä myydään runsaan kirjavalikoiman lisäksi poistoeriä, ja samalla voi tutustua Suomen lasimuseon perusnäyttelyyn ilmaiseksi. 
 
Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, ja paikoituskin on ilmainen.
 
Lasimuseon ystävät 30 vuotta
Lasipäivä 2015 -tapahtuman järjestää talkootyönä Suomen lasimuseon ystävät ry, ja sen tuotto käytetään lasimuseon toiminnan tukemiseen.
 
Museoiden määrärahat ovat nykyään niukat, ja Suomen lasimuseon kannatusyhdistyksenä toimiva Suomen lasimuseon ystävät ry hankkii rahoitusta museon hankintoihin muun muassa järjestämällä vuosittain kaksi yleisötapahtumaa, joiden tuotto käytetään tähän tarkoitukseen.
 
Yhdistys on perustettu 1985, eli yhdistys täyttää kuluvana vuotena 30 vuotta, ja tasavuosia juhlitaan myöhemmin keväällä. Yhdistyksellä on noin 900 jäsentä.
 
Tammikuinen lasipäivä on järjestetty noin 20 kertaa. Yhdistys järjestää vuosittainen myös lasi- ja keräilytapahtuman kesäkuun alkupuolella. Tänä vuonna tapahtuma on lauantaina 13.6. Se järjestetään Suomen lasimuseon piha-alueella. (HäSa)

Asiasanat