Uutiset

Tänään: Maria Gasolina kuumentaa Suiston lattian

Jos polte uhkaa hiipua, on aika pitää tauko. Viitisentoista vuotta kasassa ollut Maria Gasolina -yhtye on pitänyt niitä kolme.
 
– Toistaiseksi on aina mennyt niin, että breikin jälkeen olemme ihan tulisilla hiilillä päästä taas keikkailemaan, nauraa bändin laulaja ja trumpetisti Lissu Lehtimaja.
 
Tuorein tauko päättyi vastikään, ja tänään yhtyettä kuullaan Suisto-klubilla. Kaikki tauot ovat tuoneet bändin sointiin jotain uutta, ja nyt ”hybridien luomisesta” innostunut Maria Gasolina on tehnyt suomenkielisen version eteläsomalialaisesta kappaleesta.
 
– Basistimme löysi netistä saitin, jolla esitettiin somalialaista kasarifunkia. Hän jäi yhteen biisiin koukkuun, ja se istui bändille heti kuin hanska. Joskus version luominen on hirveän kipuilun takana, Lehtimaja kertoo.
 
Bändi on tunnettu ”hikisistä bileistään”, ja sillä linjalla tauonkin jälkeen jatketaan. Rytmejä on haettu vuosien mittaan muun muassa Iranista, Haitilta, Madagasgarilta ja Ranskasta.
 
Ilo tekemiseen on säilynyt osittain juuri siksi, ettei töitä ole koskaan paiskitty hampaat irvessä.
 
– Lähtökohdat ovat: sydämellä ja fiilispohjalta. Kun on pitkään soitettu yhdessä, yhteenhitsautuneisuus löytyy aina nopeasti uudelleen.
 
Bändillä on noin 80 kappaletta, joista osa on pysynyt ohjelmistossa pitkään. Iloa ja irtonaisuutta luo kuitenkin myös se, ettei yleisö odota kuulevansa juuri tiettyä yhtä kappaletta.
 
– Olemme aina voineet ottaa uusia biisejä ja uudelleensovittaa vanhoja.
 
Lissu Lehtimajan lisäksi Maria Gasolinassa vaikuttavat Taneli Bruun (tenorisaksofoni), Kalle Jokinen (kitara), Mikko Neimo (rummut), Matti Pekonen (basso), Essi Pelkonen (alttosaksofoni), Janne Auvinen (perkussiot) ja Sanni Verkasalo (huilu, laulu). (HäSa)
 
Maria Gasolina esiintyy Suisto-klubilla tänään. Meno alkaa noin kello 23.

Asiasanat