fbpx
Uutiset

Tänään: Millaisen joulutervehdyksen laivaston soittokunta tuo?

Laivaston soittokunta esiintyy hämeenlinnalaisen kapellimestarinsa Pasi-Heikki Mikkolan johdolla Hämeenlinnan kirkossa tiistaina 9. joulukuuta.
 
Onko tämä Laivaston soittokunnan neitsytmatka Hämeenlinnaan, Pasi-Heikki Mikkola?
– Kyllä, tämä on ensimmäinen kerta uuden organisaation aikana. Aikoinaan soittokunnat ovat esiintyneet yhdessä. Hämeenlinna kuuluu laivaston soittokunnan alueeseen, ja rivissä on tuttuja hämeenlinnalaisia soittajia.
 
Millaisin sävelin laivaston pojat saapuvat kirkkoon?
– Aloitamme Kolmen kuninkaan marssilla, joka on [muita ohjelmiston kappaleita] suurempi teos. Vierailemassa on myös Turun konservatorion lapsi- ja nuorisokuoro.
– Esitämme myös lauluja, joihin yleisö voi tulla mukaan, kuten Sibeliuksen En etsi valtaa, loistoa.
 
Laivaston soittokunta on esimerkiksi entistä Panssarisoittokuntaa suurempi kokoonpano. Miten tällainen sakki mahtuu äänellisesti kirkkoon?
– Meillä on 32 soittajaa, kun taas Panssariorkesterissa oli 20. Nyt käytössä on muun muassa täysimittainen puhallinorkesteri. Hämeenlinnan kirkossa on soitettava varovasti. Kiviseinät voivat kaikua.
 
Millä perusteella olet valinnut ohjelmiston?
– Kirkkokonserttiin ei viitsi ottaa kovin viihteellisiä kappaleita. Ihmiset tulevat myös hiljentymään. Perinteisellä osastolla mennään, mutta meillä on uusia sovituksia. Yksi on Jussi Chydeniuksen Joululaulu. Menevämpää musiikkia kuulee kyllä kauppakeskuksissa.
 
Nähdäänkö teitä lähiaikoina uudelleen Hämeenlinnassa?
– Tämä on tämän vuoden ainoa esiintyminen. Alueemme on iso: Pohjanmaalla Kokkolaan saakka. Jokaiselle orkesterille tuli kauhean pitkät välimatkat. Vuorokauden tunnit eivät tahdo riittää. (HäSa)
 
Laivaston soittokunnan joulukonsertti Hämeenlinnan kirkossa tiistaina 9.12. klo 19.

Asiasanat

Menot